Säsong 2 börjar snart.

"From Lucasfilm:

Star Wars: The Clone Wars – Rise of the Bounty Hunters premieres Friday, October 2, at 8 p.m. (ET/PT)"
På svenska betyder det alltså att vi får vänta ytterligare lite då eftersom Cartoon Network på svenska inte är samma sak som det i USA. Så vi får vänta med svenska datum tills vidare.


Vik X-Wing med papper

Vik den här om du kan:Kom igen då, försök iallafall... Nehepp, om du får lite hjälp då? Klicka här fatt se hur.

Jämförelse Commando vs Heroes

Bilder säger allt. Ibland.Ovanför: kommande Star Wars-spelet Republic Heroes. Nedanför ser vi Republic Commando.Skillnaden? Det är olika spel, den övre är från XBOX 360 versionen, den nedre är från PC med inte högsta inställningarna tror jag. En annan skillnad är att Republic Heroes som är den övre bilden släpps om lite mer än 1 månad, den nedre bilden är Republic Commando och HAR FUNNITS I ÖVER 4 ÅR REDAN.

Kanske tog i där tror ni, men icke. Commando var ett spel utvecklats till vuxna ungdomar och därför krävdes kvalitet, vilket var vad folk fick, Heroes utvecklas till folk som även inte behöver ha blivit ungdom än, och kvaliten lutar åt det hållet med. Inte undra på att folk är allmänt trötta på Star Wars-spel när det ibland blir toppen och ibland riktigt botten. Inte fatt jag säger att Republic Heroes behöver vara dåligt, jag har inte fått chansen att spela det än, men vem tror egentligen att de kan trycka in ett så bra innehåll i ett spel att det kompenserar denna grafiska försämring som skett under över 4 år som bilderna visar? Krome Studios som utvecklar Republic Heroes måste då överträffa sig själva fatt lyckas med en sån bedrift.

The Sith Edition

Lite mer bilder från kommande TFU...nånting, nerladdningsbara extra tillägg, patch, halvexpansion? DLC säger man ibland på engelska, downloadeble content. Dock är det ju inte bara något man kommer kunna få upptäcka på PS3:an eller 360, utan även till PC kommer detta spel med detta extra tillägg. Mumsigt som bara den säger jag. Dock finns inget datum när det släpps, bara att det knappast är mer än 4-5 månader dit skulle jag tro.

Ond är han. Och varför för de som inte förstår är för att han har ersatt Darth Vader plats i en alternativ Star Wars-värld (som inte är canon. det är alltså bara rent påhitt från utvecklarna satt man kan få ha lite kul).

GameCom alá Star Wars

Nämnvärd öppning av spelmässan i Tyskland för några dagar sen:


Under mässan har det släppts en del från The Old Republic. Finns lite här och ännu mer här, samt från tidigare blogginlägget här.

TOR: Gameplay film.4 nya gameplay filmer från spelet. Ovan ser ni den första, resten ser ni här på starwars.se.

Star Wars: Invasion #2

De som gillar Star Wars tidningar blir nog glad nu när den andra upplagan om Yuuzhan Vong invasionen finns på marknaden. Dock endast på engelska. Men det är det nog få som bryr sig om. Förhandstitt (3 sidor) ser ni här.Finns på någon bra internetleverantör nära dig. Hittar du den i butik har du gjort något omöjligt... sålänge du inte bor i USA.

Star Wars Darth Bane Dynasty of Evil

Del nr 3 om den första sithen som startade "Rule of 2"  är påväg.  One master and one apprentice. Det är vad Darth Bane sa och det fanns inte precis någon som kunde säga emot. Istället för hundra eller tusentals sither så ska det hädanefter  bara finnas 2. En med absolut kunskap om sitherna och en lärling som ska försöka överträffa sin mästare, oftast genom att döda honom en dag.

Boken utspelar sig 20 år efter Darth Bane blev Dark Lord of the Sith och startade en ny väg. Hans lärling Darth Zannah har dock inte utmanat honom än, så hans tålamod börjar ta slut (dödslänktan?). Istället för att låta henne ersätta honom som mästare så planerar Bane att se till att han blir odödlig. Hur det går och hur Darth Zannah tycker om saken får ni reda genom att läsa boken.


Arkiv X och Star Wars

Ett mer personligt inlägg jämfört med alla andra som är mer åt nyhetshållet.
Kollade nyligen igenom några Arkiv X avsnitt och märkte att det finns ju ett som verkligen passar oss Star Wars fans. Det rör sig om avsnitt 93, eller avsnitt nr 20 av fjärde säsongen. Small potatoes heter avsnittet.

Det handlar om att flera kvinnor som börjar föda barn som råkar ha missbildningen av en kortare svans. Alla kvinnor förutom en är redan gifta och har en man och de säger alla att de inte varit otrogen (med någon mystisk gemensam nämnare då som ger barnen dess missbildningar). Alla säger att de bara legat med deras män. Utom en då. En kvinna som ska bli ensamstående mamma.

Hennes historia är något underhållande. Hon vet att fadern är någon som inte kommer från denna planet. Mulder frågar det klassiska om hon blivit bortförd av utomjordingar.... Nej, svarar kvinnan. Fadern är inte någon alien, men han kommer inte från Jorden, säger kvinnan.

Fadern till barnet är Luke Skywalker, säger hon sedan stolt.

Mulder och Scullys ansiktsuttryck säger något med "idiot/nörd/knasboll".
Scully fortsätter dock temat genom att fråga om han hade med sig sin ljussabel, men kvinnan svarar att den tog han inte med sig. Men Luke sjöng för henne, och visslar sedan intromusiken till Star Wars som alla känner igen.

De avslutar samtalet med att fråga henne hur många gånger hon sett Star Wars, och får som svar 368 gånger. Säkert 400 gånger innan minnesdagen avslutar hon med.

Som SW-fan är det ju svårt att hålla sig för skratt när något sånt är med i en vanlig serie. Alltid kul när man ser vilket inslag Star Wars haft på världen. Vill ni få reda på om det var Luke som var pappan eller inte så får ni helt enkelt kolla på avsnittet, jag avslöjar inget. The Truth is out there. May the Force be with you (som kvinnan också sa till Mulder vid ett annat tillfälle när han gick).

Flygspel från Lucasarts på G?

Rykte på gång. Var en anställd på Lucasarts som slant ur sig något många tolkar som något mycket bra. Frågan gällde om vad Lucasarts har för planer närmsta tiden och om det fanns någon chans för ett X-Wing eller Tie Fighter spel då det faktiskt varit flera gamla titlar som sett nytt ljus. Svaret på engelska var detta:

"We don’t have any announcements now, but stay tuned," said Rodriguez. "We will soon....."

Har ju redan skrivit i bloggen om Rogue till Wii, kanske är det detta han talar om, eller så är det faktiskt ett nytt flyg-simulator till PC ála Lucasarts/ Star Wars. Är själv en gammal X-Wing vs Tie Fighter veteran, så jag håller tummarna hårt.

2:a???

Tävling avslutad

Tävlingen på StarWars.se är avslutat och priserna är påväg till vinnarna. Vi må vara en relativ liten fan-baserad sida, men som störst med Star Wars-nyheter på svenska så får vi ändå tillräkligt med uppmärksamhet att sponsorer flockas kring oss när de vill vara givmilda. Tidigare tävlingar visar vår mening. Inte många fan-sidor utan någon som helst reklam som klarar av att fixa detta.

Star Wars: The Force Unleashed nyhet

Man trodde det var över gällande detta spel som enligt kritikerna och fansens var en besvikelse även om det var ett helt okej spel. På bloggen visar vi bara den nya släppta trailern, vad den handlar om och all bakgrundshistoria får ni läsa här på StarWars.se.Kan lova att ni konsolhatar blir mycket glada. Har själv redan lirat igenom spelet på Wii, men nu kommer det garanterat bli ännu mer, fast inte på Wii ;)

The Old Republic, tredje video dokumentären

Senaste av flera filmer som ständigt kommer från Bioware om deras kommande MMO-spel. Röstarbetet deras läre vara en pina för dem. Ännu en sak de vill vara bäst med. Över 5min lång dokumentär visas här nedanför.


Star Wars: The Clone Wars: Republic Heroes startvideo

Rubriken säger allt. Se själv om ni gillar det som snart släpps i butik om bara 1 månad.


The Clone Wars volym 1 på DVD ute i butik

Den första DVD:n med de fem första avsnitten från den animerade TV-serien Star Wars: The Clone Wars som har visats på TV under vintern/våren.

DVD:n som innehåller avsnitten Ambush, Rising Malevolence, Shadow of Malevolence, Destroy Malevolence och Rookies har en total speltid på 106 minuter med Dolby Digital 5.1 ljud på engelska, svenska, norska och danska, samt textning på engelska, svenska, norska, danska, finska och tyska.


Lucas är blir rikare

När Forbes för några dagar sen gav ut sin lista över de män som tjänar mest pengar i Hollywood så var det vår egen George Lucas som hamnade allra högst upp.

Det visade sig att skaparen av Star Wars fortfarande vet vad som behövs för att dra in mycket pengar. Under året 2008 blev det så mycket som 170 miljoner dollar, eller 1,3 miljarder svenska kronor. Det är ganska mycket pengar för en människa det.

Klicka här för att läsa hela nyheten

Steam och Lucasarts

Avslutar en lång skrivtorka med nyheter gällande Lucasarts och Steam. Det visar sig nämligen att distrubitions verktyget Steam (som mest gjort sig känt genom Counter Strike och Half Life spelen) har nu lagt upp 10st gamla klassiker från Steam. Detta är ett arbete från Lucasarts som de nog för mesta del gör pga många av deras spel inte finns i lager i alla affärer eller ens på nätsidor. Här nendanför visas de första 10 spelen och som innehåller 3st Star Wars spel som alltså är möjligt att för en liten summa ladda ner genom Steam.

  • Armed and Dangerous™
  • Indiana Jones® and the Fate of Atlantis
  • Indiana Jones® and the Last Crusade: The Graphic Adventure
  • LEGO® Indiana Jones: The Original Adventure
  • LOOM™
  • Star Wars Battlefront® II
  • Star Wars Republic Commando®
  • Star Wars Starfighter™
  • The Dig®
  • Thrillville®: Off the Rails™

RSS 2.0