StarWars.com listar

StarWars.com listar 2009 och vad som kändes det bästa i Star Wars-sammanhang. Man kunde ju gissa på The Clone Wars serien, Star Wars konseren eller 30-års firande av Empire Strikes Back, men det dom lista som nr för detta år var självklart det kommande mmo-spelet The Old Republic. Gamers runt hela världen tappade hakan när de såg vad som visades på E3. Ni kan se trailern på starwars.com, här nedanför, youtube-hd eller vart ni nu vill. Har ni redan sett den 40ggr så kan ni klart se den igen.Star Wars maraton på TV4

Imorgon börjar det på TV4. Sent på kvällen vid 9. Då börjar Episode I. Dagen efter samma tid Episode II. Samma igen börjar Episode III. Sen under vardagarna så visar de Episode IV-VI kl 16:00. Så det gäller att hänga med.

Under tiden så utmanar tv4.se er på en frågetävling om ni har den kunskap som bör vara allmänbildning. Ert resultat ska då helst bli:

Du hade 20 av 20 rätt.

Kraften är stark hos dig! Sök upp ett träsk, hitta Yodas efterföljare och börja träna genast.


En ny huvudbild

Efter några timmars tränande och klippning fick jag till en så duglig huvudbild till sidan att jag bara måsta lägga upp den. De som redan är rätt duktiga inom området har säkert massor att klaga på (har jag med), men i dagsläget duger den gott och väl. Bloggen har också varit i starkt behov av en sån ända sen starten.
Wall Street goes to the dark side


Something, Something, Something, Darkside

Ute nu.Nästa Svenska PC Gamer

Nästa svenska PC Gamer är väl att se fram emot.
Massa sidor med bara The Old Republic. Sen gör de lite retro om Rebel Assault och Kotor 2. Lika grymt som framsidan deras.
I butik: 2010-01-07


Tatooine blir spelbar

Som på så många andra Star Wars-spel så blir även Tatooine en besökbar planet i The Old Republic. Utforska öknen och undvik sandfolkets vilda jakt på dig.


Vinn The Clone Wars hela säsong 1

Då var det dags igen. StarWars.se kan stolt sätta igång tävling nr 6 och de tre lyckliga kommer att få gå hem med ett varsit exemplar av hela säsong 1 av The Clone Wars på DVD(!) som Warner Home Video sponsrat oss med.

Klicka här för att komma fram till tävlingen och svara på 3 enkla frågor. Inga avgifter eller registrering krävs. Bara att maila adressen ni ser på tävlingssidan.


TFU1 på Steam

The Force Unleashed är nästa spel att komma upp på Steams distributionstjänst. I dagsläget finns det ju flertalet Star Wars spel där, men tyvärr inte så många av de där klassiska spelen man har problem att hitta i affärerna och där Steam skulle utgöra en unik möjlighet att få lira spel som X-Wing serien, på en modern dator. Vi får vänta och se. Jag har ju fortfarande inte plöjt igenom hela Jedi Knight serien, så jag borde inte ropa efter mer för tillfället.

Man förstår dock varför Lucasarts vill sälja så mycket de kan nu av TFU när 2:an är i utvecklingsstadiet.


00-talets spel

Gå in och rösta på Aftonbladet . Ska jag ta på mig mina Star Wars-glasögon så finns det ju bara ett alternativ. Och det är rätt och riktigt. Star Wars:Knights of the Old Republic är lika bra som Star Wars-filmerna. Ett RPG med djup och episk handling. Innehåller en tvist som nästan kändes lika maffig som när Darth Vader sa "I am your father" för första gången. Underbara karaktärer och valmöjligheter som aldrig förr.
Rent objektivt så vill jag dock ge priset till det svenska Battlefield 2. Trots månader med strul och krångel med patchar och allt möjligt de första månaderna så går det ändå inte att tvivla på hur underbart ett extremt välgjort fps-spel kan vara. Jag hade nördat counter-strike en lång tid innan men när Battlefield 2 kom så dog alla andra fps-spel. Tills Team Fortress 2 kom, men det var löjligt nog inte ens med på listan.

The Force Unleashed 2

Rubriken säger vad det Lucasarts haft i görningen senaste tiden. Nu är det alltså The Old Republic plus detta som ska vara det spel ni länktar mest till.

Läs och se trailern här på StarWars.se

Nytt spel annonseras kommande natt

8:00PM EST = 2:00 i natt svensk tid. Då är det här: http://www.spike.com/event/vga2009 som gäller.

Inte exakt den tidpunkten, utan nångång efter så dyker Lucasarts med i eventet och avslöjar vilket Star Wars-spel de utvecklar just nu. De säger att det är en "stor" utannonsering, så man bör inte vänta sig mindre häftiga saker som Republic Heroes, DLC till TFU eller en expansion av något slag.

Kollar man runt på de största Star Wars-samlingsplatserna så skriker nog de flesta efter Battlefront 3 eftersom man gärna vill ha ett Star Wars- multiplayer lir som är i klass med de andra större konkurrenterna.
Jedi Knight 4 är också väldigt önskvärt bland fansen. Kyle Katarn är en populär figur, och hans äventyr är aldrig tråkiga.
Republic Commando 2 samt The Force Unleashed 2 är också  troliga kandidater bland många.
Star Wars: Legends var/är ett rykte, men kan mycket väl vara en täckmantel för vad som verkligen kommer, eller bara till för ytterligare förvirring. Att det ska vara sant och att det verkligen är ett helt nytt spel håller de flesta med om är osannolikt.

Vi får inte glömma heller att det finns alternativ som strategispel (såna brukar komma med relativt jämna mellanrum), eller flygsimulator (X-wing/Tie fighter).

Min egna allra sista gissning (jag har bytt åsikt några gånger), är att det blir Battlefront 3. Min största önskning är att det är en Tie Fighter remake då jag mer än gärna använda joysticken igen. Men eftersom Battlefront 3 med största sannolikhet skulle bjuda på rätt sköna rymdstrider (som även i 2:an var bra), så skulle jag hur som helst bli helnöjd med Bf3.

LEGO Star Wars Frossa

Som många av oss känner till firar LEGO Star Wars hela 10 år i år. Företaget LEGO har tillverkat skepp, figurer och byggnader i LEGO baserat på Star Wars filmerna oavbrutet i 10 år och det kommer minst 8 sets per år. De första setten kom 1999 när Star Wars Episod I: The Phantom Menace hade biopremiär, de var då baserade på filmen. Men även sets baserat på Original trilogin släpptes på den tiden.

Läs mer på StarWars.se

The Clone Wars-samlingsbox i butik nu

Idag släpptes officiellt samlingsboxen för Star Wars: The Clone Wars första säsong på DVD och Blu-ray i Sverige.

Viktigt att påpeka är att det inte är samma box som släpps på DVD i Blu-ray i Sverige.

Läs mer på orginalnyheten på StarWars.se


Offtopic: Blogginlägg nr 100!

Star Wars: Legends

Tycker ryktet blir så stort att det måste väl nämnas. Inte fatt det är så mycket nytt. Är bara det att Kotaku fått nys om att spelet som ska avslöjas nu i helgen är för "mogen" publik samt att enligt patentverket heter spelet Star Wars: Legends.

Det enda med ryktet som har innehåll är just att det är mer ett vuxenspel, och alltså inget nytt spel åt småttingar. Är mer en regel än undantag att spel som utvecklas i hemlighet har tillfälliga namn i patentverket. Annars är det hyfsat lätt att veta vad dessa "hemliga" spel är för något eftersom det är fritt fram att söka i patentverket, även om få personer gör sånt på sin fritid. Namnet Legends har faktiskt varit uppe sen juli månad i år. Har för mig att jag faktiskt hörde ryktet själv då, men föll snabbt ur glömskan. Ett namn gör ju inte ett spel. Och det kan säkert ändras redan nu till helgen, till kanske:TFU2, Republic Commando 2, Battlefront 3. Eller så kanske Legends stannar som namn. Även om jag personligen inte tror det.
Tror inte det är Kotor3, Jedi Knight 4,Lego Star Wars, nytt mmo, strategispel eller flygsimulator alá X-Wing. Helt enkelt för att det är Lucasarts som är utvecklarna, och de nämna titlarna har i regel andra utvecklare gjort. Battlefront 3 är ett specialfall eftersom deras förra utvecklare gick i konkurs. Spelet verkar också bli ett multiplatformsspel, alltså till fler än 1 typ av spelburk, patentverket nämnet både computer game och video game. PC och tv-spel.

I dagsläget sätter jag pengarna på The Force Unleashed 2, av anledningen att det är Lucasarts som är ensam utvecklare (enligt infon idag), grafikmotorn i första TFU krävdes mycket arbete för att göra klar, nu när de är färdiga vill de säkert utnyttja den till mer än 1 spel, spelet är för "mogen" publik, är till flera konsoller, TFU2 kan bli snabbt hyllat med en fortsatt stark handling samt ett ordentligt multiplayerläge som alla saknade i första spelet(blir exakt som jedi knight spelens multiplayer, fast bättre då).

Jag kan dock ha fruktansvärt fel, jag vet inte mer än andra.

Ni kan läsa mer på StarWars.se forumet.

EDIT: Extra tillägg. Har kollat upp saker och som syftar på att Legends och allt vad det innebär kan vara en enkel rest från när TOR annonserades, då båda dessa spel hamna på patentverket(nåt år sen). Detta för att förvirra. Så Legends kan mycket väl bara vara en rest, vilket innebär att "mature"-klassificeringen kan vara felaktig för det spelet som ska annonseras under helgen.

Svenska Pcgamer-twitter TOR-musmatta-tävling

http://twitter.com/svenskapcgamer

Står det lite längre ner.

"Vinn The Old Republic-musmatta! Vem spelade Leia i Star Wars-filmerna? Mejla jakob.svard@pcgamer.se senast 10 december. Märk mejlet "TOR"."

2 dagar har ni på er
! När det gäller svenska spelnyheter, vilka kan vara bättre än Svenska PC Gamer?

SW-tidning nr 7 ute i butik

Efter några veckors försening är tidningen nu ute i butik. StarWars.se rapporterade förut att den släppts och säkert råkade flera springa runt och leta efter den utan att hitta. Men misstaget rättades till. Förhoppningsvis ska ingen bli lurad denna gång. Som alla nog vet så har Star Wars-tidningar på svenska varit en bristvara senaste åren. Men sen tidigt 2009 har 7st nummer släppts och som utspelar sig under klonkriget, som det mesta gällande Star Wars gör idag. Ni har väl inte missat Republic Heroes, eller The Clone Wars säsong 1?


Mer Star Wars att ha på sig

Fast jag skulle avråda er. Jag måste ju ibland visa de dåliga idéerna med. Förhoppningsvis stannar dessa kepsar i Japan där de skapades av ERA JAPAN med sammarbete av Lucasfilm.

Se fler exempel här.(japansk sida, men flera bilder som går att se).

Mer Adidas

StarWars.com visar nu upp ännu fler bilder angående den kommande Star Wars kollektionen av Adidas skor/kläder. Bara att klicka här för att se.Personligen så gillar jag faktiskt vissa av dem då de fakiskt påminner om vanliga skor, fast med bra dolt Star Wars-tema och de flesta på stan inte skulle märka om man gick omkring i dem.

Ingen julgran utan The Force

Mysigt värre från Aftonbladet där de visar upp vad vi alla bör ha i julgranen vår.Klart bättre än alla andra röda blanka bollar man annars hänger upp. Bättre än polkagrisar? Nja, behövs nog någon form av Star Wars godis för att slå det (skickar iväg idé-förslag till George Lucas).

RSS 2.0