SW:TFU:USE gameplay film

Om Galen Marek besökte Hoth istället för Darth Vader skulle det bli såhär:


STAR WARS: DEATH TROOPERS FAN VIDEO TRAILER CONTEST

SW-fans fick i en tävling slåss om vem som kunde göra bästa trailer till den nya boken Death Troopers jag skrivit om tidigare. Videon som vann tävlingen ser nu här nedanför. Kolla och nju... bli skrämd.


Dags för ett rykte

En ny trilogi av Star Wars är i hemlighet under utveckling/planering med fokus på 3D. Om det blir verklighet eller ej beror på hur lyckad den kommande storfilmen Avatar blir. James Cameron som utvecklar den filmen har sina speciella 3D-färdigheter och det går att läsa att han faktiskt haft besök av George Lucas som är en nära vän till honom. Alltså nya filmer till bio. Det är inte The Clone Wars, det är inte den kommande live action serien jag nämnde tidigare, utan 3 nya episoder. Klicka här och se vart ryktet spred sig ifrån.

Är det sant? Nej. Är det sant? Nej igen.

Hepp. Var roligt rykte sålänge det varade. Fin idé dock. Personligen har jag alltid vetat att Lucas är för gammal för att producera episod 7-9. Vill man uppleva mer än episod 1-6 så är det serier, spel, böcker och tidningar som gäller (undantag då the clone wars som startades med en bio-film).

Om ni tror jag varit duktig och följt detta rykte själv så, nej. TheForce.net som bjöd på detta. Jag är bara en översättare.

Ännu en Republic Heroes diss

Ser att Aftonbladet gav en hårdare recension av spelet än vad många vågat göra. Även om alla bara kommer med negativa grejor om spelet i sina texter så ger dom nästan uteslutande betyget 2/5. Aftonbladet står dock ut i mängden med sitt 1/5 i betyg, och jag ger nog dom en applåd för det. Lucasarts har sån enorm potensial att ge ut flertalet kritikerhyllade spel, men i genomsnitt blir knappt en fjärdedel av alla Star Wars-spel hyllade av kritikerna tillsammans med fansen. Dock som vanligt så ger varje spelrelease med namnet Star Wars en garanterad vinst. Det är bra att det finns kritiker som säger ifrån.

Notis. Lade också märket till det nu att det är 12+ åldersgräns på spelet. Skrattretande då det endast är dom under den åldern som köper spelet med förhoppningar att spelet är kul. Vad jag vet finns det en hel drös med 4+ åringar som älskar serien som går på TV och som mer än gärna spelar ett spel som liknar serien.


Battlefront: Elite Squadron demo

Ska nu går för alla PSP användare genom Playstaion Network kunna ladda ner demot för spelet för att testa om det fulla spelet är värt priset. Själv så visste jag faktiskt inte att det gick att göra så med bärbara konsoller...Over and out.

The Battle of Bothawui, tidslinje från TOR

Ny tidslinje som ska ge mer bakgrundshistoria till den enorma mmorpg The Old Republic.


IGN visar oss gameplay av TFU-pc verisonen

3 små gameplay filmer från spelet The Force Unleashed: Ultimate Sith Edition PC-versionen. Väldigt efterlängtat spel för mig.

Och innan ni kollar filmerna. Har faktiskt undrat själv över frågan om när vi får se spelet. Jag har sett relasese datum från 23 oktober och framåt. Men inget berättar om ett europeisk release datum. Samtidigt dock när jag hitta dessa filmer så visar IGN att Ultimate Sith Edition kommer till Storbritannien den 17 december. Storbritannien brukar kunna klassas som en europeisk release, alltså inkuderande Sveriges release datum. Amerikanerna kan "enligt IGN" få spelet redan den 3 november. Där kan man snacka om massiv kontinental skillnad av ovanliga mått. Oförklarligt då det nästan alltid skiljer några dagar/ en vecka oftast. Om det stämmer eller inte vet jag ej. Men jag har sett 2st svenska internet-sidor skylta med ett release datum den 20 november fast de säger preliminärt, men IGN kommer inte ofta med icke-bekräftade innehåll om de inte säger att det är ett rykte, så vad vi ska tro vet jag inte.
Jag skulle chansa på att 17 dec är felaktigt och att 20 nov är inom rimlighetsgränsen om amerikanerna verkligen får spelet den 3 november. Men men. Slut på release-snack nu tills jag får bättre information, nu är det filmtime.

På Tatooine:


Besöker Hoth:


I Jedi Templet:

TV-serie

Det finns snart 2 säsonger av The clone wars. Det vet de flesta om. Det finns också en tidigare teknad clone wars serie som inte var lika bra. Det vet dock de flesta om.

Men det finns mer. Hör ju på sw.se/forum att det är allmänt okänt att det ska komma en live-action serie som ska utspela sig mellan trilogierna. Vet att det har stått om det i Aftonbladet bla en gång minst. Men vissa missar ju sånt. Så jag måste iallafall ha ett blogg-inlägg om det även fast det inte finns någon större mängd info om serien.

Alltså, filmerna är slut. Så det blir tv istället. Star Wars dör aldrig. Ni ska inte vänta efter nya episoder, bara nya avsnitt, nya säsonger. Nya spel,böcker och tidningar går väl bra det med. Men som sagt TV är den underhållningsform de flesta SW-fans nöjer sig med. Det kommer alltså, och det är väl inte så troligt att det är Cartoon Network vänlig serie som det alltid varit hittils. Utan tänk StarGate, Smallville osv. Riktiga skådespelare, hörde snack om Samuel Witwer var intresserad att vara med (han är skådespelaren och grunden för Galen Marek, Darth Vaders hemliga lärling mellan perioderna episod 3 och 4 i spelet The Force Unleashed ). Annars är information om vilka som möjligen är med, eller vilka som skriver handlingarna till serien okända, George Lucas letar fortfarande efter folk.

Mer som sagts är att serien inte kommer direkt innehålla Darth Vader, Paplatine eller jedi-riddare, utan det handlar om "vanligt" folk som lever under "the dark times" som Ben Kenobi säger i episod 4. Stormtruppers ska det tex finnas gott om. Sen givitvis kommer det finnas massa med anknytningar till filmerna. Boba Fett lär finnas med i ett hörn då den enda korta teasern om serien som finns visar just hjälmen hans. Boba Fett som är prisjägaren blev väldigt berömd från de första filmerna trots ett imponerande kort mängd med repliker.

Serien har sjutits upp länge, och det tar förmodligen ända till år 2012 innan vi får se den på TV, tyvärr. Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.

Imponerande samling upplagd på sw.se forumet

Star Wars samling av imponerande mått. Säger inge mer. Bara länkar till den. Inga teasers, man måste se den för att tro på det. Hade han varit en stor stjärna med massor med pengar och fri tid att göra vad han vill med så hade man nog inte varit så märkvärdigt, det finns ju många stora Star Wars-samlare, men här har vi en vanlig svensk som visar upp allt. Känner mig själv lite stolt då jag provoserade honom genom att lägga upp bilder på mina sw-böcker (han hade listat sina böcker tidigare, så jag visste att han hade betydligt mer än mig, men jag vilja ha dem på bild, och det fick jag med råge).

Zombies invaderar

Jo, kolla själv på starwars.com va dom fått för sig. Man kan ju tycka att zombies är något gammalt som endast hör hemma i dåliga skräckfilmer. Men det sprider ju sig. Vi har ju redan skrivit här om vad som satt fart på det hela i Star Wars-världen. Sen spred det sig konstigt nog till Star Wars-spelet Galaxies, ungefär som om det skulle ha en chans mot zombie innehållet i Call of Duty 5 och L4D mm. Själv så har jag inte funderat om det verkligen passar eller inte. Det lutar dock mot att Star Wars-världen hade klarat sig utan innehållet. Skulle nog även gå med en skräckbok i Star Wars utan zombies. Liksom, finns ju tex Yuuzhan Vong som är tillräckligt läskiga figurer som inte vill folk väl även när de är som trevligast. Hela bokserien NJO på 20+ böcker är ju en ovanligt mörk del jämfört med det mesta som finns i Star Wars. You know what im talking about?


Visste du inte om Republic Heroes

TheForce.net hitta en fin nyhet. Saker man inte visste om utvecklingen bakom det inte allt för hyllade Republic Heroes. Är Gameinformer.com som fick tag på allt och när jag läste första punkten kunde jag bara inte låta blir och göra ett spontant högt skratt. Var helt oförbered på det. Läs här eller glo någon centimeter ner, spoilar direkt på sidan här, kan bara inte låta bli att visa första saken man inte visste om Republic Heroes.

 • 2 kids peed their pants while playing Republic Heroes at Comic Con.
 • Approximately 2,000 gigabytes worth of data has transferred across the ‘internets’ between Australia and the US during the development of Republic Heroes.
 • The Krome Adelaide team broke the coffee machine. Twice.
 • Only 1 person had to be quarantined due to the Swine Flu.
 • 13 babies were born during the Production of Republic Heroes. (10 Aussies, 3 Americans)
osv...

Läs mer i länken ovan om ni vill läsa orginalet.

Ny planet i TOR

The Old Republic växer. En hel planet större. Denna gång är det en mer okänd planet vid namn Balmorra. Denna planet fick vi se första gången i Dark Empire 2. Då som nu är det en fabriksplanet med prioritering vapen. Ganska viktigt alltså för varje faktion att styra, eller vara vän med de som härskar över denna planet.Finns som vanligt massor att läsa om planeten på swtor.com.

Uppdatering

Slet som ett vilddjur i 30min med att försöka få de som använder internet explorer en lika fin bakgrund som firefox-användarna, men hur jag än vred och vände i koden så gick det inte att få samma resultat. Det som krävs är att en lång och extremt smal färgbild ska upprepas och sträcka sig över hela bakgrunden, och tyvärr så använder firefox och ie sig av olika kodning. Jag har inte lyckats med ie kodningen, så tills vidare får båda webbläsarna den lite tråkigare mattare mörkröda färgen. Idén är ju att det ska likna orginalsidan www.starwars.se så mycket som möjligt men ändå se ut som en traditionell blogg. Märks dock att jag endast fick G i webbdesign på gymnasiet.

TFU:USE systemkrav

Kopierar från Aspyr som är så extremt snälla att de gör PC-versionen av spelet.
"
PC Minimum System Requirements
 • Operating System: Windows XP SP3, Windows Vista SP2. Windows 7
 • CPU Processor: 2.4 GHz Dual Core Processor (Intel Core 2 Duo or AMD Athlon X2)
 • Memory: 2 GB RAM
 • Hard Disk Space: 23.8 GB + 1 GB Swap File
 • Sound Card: DirectX 9.0c compatible sound card
 • Video Card: 3D Hardware Accelerator Card Required – 100% DirectX 9.0c compatible 256 MB Video Memory with Shader 3.0 support
 • Video Card (ATI): Radeon HD 2900
 • Video Card (Nvidia): Geforce 8800
 • Media Required: 8X DVD-ROM drive
 • Windows XP/Vista compatible mouse and keyboard or Microsoft Xbox 360 Wired Controller

This product does not support Windows 95/98/ME/2000/NT.

Recommended System Requirements
 • Intel Core 2 Duo 2.8 GHz or AMD Athlon X2 Dual-Core 5200+
 • 512 MB 3D Hardware Accelerator Card
 • Video Card (ATI): Radeon HD 4870
 • Video Card (Nvidia): Geforce 9800 GT
 • Memory: 2 GB RAM
"

Faktiskt rätt höga minimumkrav måste jag säga.

SW: Battlefront: Elite Squadron debut trailer

Skulle man byta ut Elite Squadron, mot låt säga, en enkel trea, då jäklar hade detta inlägg varit häftigt. Nu är det istället bara ett spel till DS och PSP. Givitvis blir alla ägare av de bärbara konsollerna glada, men alla andra har väntat länge på ett bättre Battlefront i serien.

|

Star Wars: The Clone Wars: Republic Heroes recension

Efter att ha sett denna film, plus läst 4 andra recensioner, så besluta jag att detta spel kommer jag inte införskaffa mig denna höst/vinter om än någonsin. Jag köpte faktiskt Lightsaber Duals, så det blir liksom 2 botten Star Wars spel på kort tid, om man glömmer klassikerna jag köpt genom Steam. Ska försöka göra recensioner på klassikerna istället och försöka glömma att Lucasarts någonsin lät Krome Studios ansvara för att utveckla Star Wars-spel.


Fate of the Jedi: Allies, ute 20 juni 2010Rubrik säger allt, framsidan på boken är nyheten. Ser ut som en intressant bok. Ska definetivt köpa serien när hela bok-serien är ute.

Fina filmer från youtube

Har man tråkigt, eller rättare sagt vill ha kul, så finns det ju massor att se på youtube. Nedanför finns några av de bästa jag sett.
(finns för många bra family guy star wars klipp. sanslöst kul hela tiden)
(ettan riktigt bra, tvåan dock ännu bättre)


Utveckla Coruscant till TOR
En veckogammal nyhet, men jag har haft lite annat att göra. Bättre sent än aldrig.
Personlig kommentar: Minns några pc-spel jag spelat där man får vara på den planeten bland höghusen, The Phantom Menace , Dark Forces och Empire at War. Är ganska enkelt för Bioware att göra ett bättre, mer levande stads-planet än vad de spelen visade av Coruscant.

Tidningsserie slutar vid 50Dark Horse rapporterar att den än pågående tidningserie Knights of the Old Republic som har sin tid något före det första xbox och PC-spelet Knight of the Old Republic, kommer att få sitt slut vid avsnitt nr 50. Kopierar en wookieepedia-text så får ni lite bakgrund vad serien handlar om:

"Set in the Old Republic era, the series is a sequel to Dark Horse's earlier Tales of the Jedi comics and a prequel to the video games Star Wars: Knights of the Old Republic and Star Wars: Knights of the Old Republic II: The Sith Lords. It takes place during the Mandalorian Wars and nominally focuses on a Padawan named Zayne Carrick, who has been framed for a crime he did not commit, suddenly finding himself on the run from the Jedi Order. Finding himself unexpected new allies and trying to prove his innocence, he learns about a secret Jedi organizationJedi High Council. His attempts to enlighten the Council to the existence of the Covenant result in a shocking and terrible event that threatens to change the Jedi Order forever. operating without any attention from the Jedi High Council. His attempts to enlighten the Council to the existence of the Covenant result in a shocking and terrible event that threatens to change the Jedi Order forever."

Om ni inte kan läsa texten så bry er inte om serien. Finns ingen på svenska. Lite tråkigt dock eftersom det är Dark Horse tredje bäst säljande serie. Är ju inte så konstigt då även jag läser den. De 2 första samlingsalbumen jag köpt är verkligen något bland det bästa jag har i serietidningsformat. Är ju ett stort fan av Kotor-spelen så det är ju inte så konstigt. Sen får man ju också lära sig lite mer om Revans bakgrund.


Star Wars: The Clone Wars - Republic Heroes i butik
Antingen ser ni paketet som ovan, eller så är det en 360-version, PS3, Wii, eller varför inte DS eller PSP?

Jag skulle ljuga om jag säger att spelet har fått delade åsikter av kritikerna. Dom är ganska eniga tyvärr att spelet är knappt medelmåttigt, alltså hyfsad dåligt. Inte katastrof, men inte riktigt godkännt. Spelet riktar sig väldigt klart till de unga som är helt fast i serien som går på TV. Man spelar i tredje-personsvy som antingen en av många jedis, eller varför inte en klonsoldat? Det går att spela co-up med kompisar satt man inte måste göra singelplayer uppdragen själv. Det är 40 uppdrag man ska ta sig igenom och handlingen utspelar sig mellan tv-seriens säsong 1 och 2.

Vill man dock satsa enkelt så köp Lego Star Wars-spelet istället. Finns till alla stora konsoller och PC. Där har vi ett spel som faktiskt är väldigt bra samtidigt som det är barnsligt roligt och som även vuxna nostalgiker kan spela.


The Clone Wars-samlingsbox till Sverige

"Det har sedan en tid tillbaka varit känt att den första säsongen av den animerade serien Star Wars: The Clone Wars ska släppas i en samlingsbox på DVD och Blu-ray. Det har dock inte funnits något uttalat datum för den svenska marknaden. Förrän nu.

Den 25 november är datum som man ska ringa in almanackan om man är intresserad av att få tag på boxen så snabbt som möjligt. Den svenska utgivningen sker knappt tre veckor efter den amerikanska, vilket får ses som mycket bra jämfört med hur lång tid det kan ta för många andra TV-serier att hitta till vårt avlånga land."

 

 

Nyheten är tagen från starwars.se där du också kan se mer av nyheten.


Star Wars: Visions
Vad är detta?

Vet iärligt talat inte. En förhandstitt från SDCC 2009. En bok som ska släppas hösten 2010. Om det är en bildbok eller något med en historia vet jag inte. Någon ordentlig information finns inte än. Mer än detta vet ingen, men ni vet iallafall nu att något spännande kan vara påväg.

SW:TCW: Republic Heroes är inte riktigt här

Men snart. 9 oktober släpps det här i Sverige. Dock är det redan släppt utomlands. Här nedanför följer 2 filmer som i det sista ska försökta övertyga någon att skaffa detta Star Wars-spel.

XBox 360 | Playstation 3 | Nintendo Wii


Ärligt så är faktiskt dessa typer av arkadliknande action-spel rätt roliga ibland. Med över 40 uppdrag, flera karaktärsmöjligheter så kan detta faktiskt vara ett helt okej spel.

RSS 2.0