Star Wars i 3D

Med Aftonbladet som enda källa i nuläget så får man väl bekräfta att Star Wars kommer i 3D och enligt nyheten där så satsar George Lucas 70 miljoner kronor på att göra om filmerna nu när Avatar visat sig bli en sån succe. Sen tackar man ju absolut inte nej på chansen att få se Star Wars på bio igen. Lucasarts måste ju alltid ha flera saker som drar in pengar åt honom.

Få se om vi får höra något från mer officiellt håll. Star Wars i 3D har ju varit på tapeterna mycket länge faktiskt, men skjutits upp, förmodligen i väntan på Avatar. Dock är det inget nyskrivet på Starwars.com eller theforce.net. Kommer väl får vi hoppas. Kan väl inte tro att *host* Aftonbladet hittar på saker...

För de intresserade kan man ju regga sig på starwars.se forumet och snacka i Star Wars i 3D-tråden som närmar sig... 4 års ålder. Dock har det inte snackat så mycket eftersom det inte hänt så mycket.

TOR, kanske 2011

Kanske kommer spelet våren 2011 om man ska lita kring ryktena krings EA uttalanden. Hitta ett litet stycke från dem där de nämner ett stort mmo, men aldrig namnger The Old Republic. Men de allra flesta har redan kommit fram med anledningar till att det nästan måste vara just TOR de syfta på.

On the digital side, while we’ve got a great number of initiatives, one key driver will be the launch of our major MMO. As it stands today, the game is making great progress towards a spring 2011 launch.

Weak in the Force

Har faktiskt nu spelat 13tim av The Force Unleashed till PC. Har kört igenom det hela en gång, sen kört lite mer för att testa olika saker. Sen har man försökt plockat upp det mesta av det man glömde/inte orkade hämta från första spelomgången, tex extra ljussabelkristaller mm. Samtidigt har man ständigt försökt fått perfekt ljud, men nej. Huvudmenyn i spelet har alltid för hög musik i bakgrunden jämfört med resten av spelet. Undrar om det är så för alla. Är väl inte troligt att det kan vara skillnad från någon annan gällande en sån sak.

Alltså även om jag inte har 100% av alla holocrons i spelet (bonusgrejer som är lite gömda var som helst) så känns det som att exakt allt är nu avklarat. Det finns ingen statistik, inge achivments till PC, inge multiplayer, det finns 2 val att välja bland i slutstriden i ett annars väldigt linjärt spel. Att köra igenom allt på högsta svårighetsgraden är inge vidare lockande även om det kanske borde vara det. Inte allt för bra AI bland fienderna, en massa olika buggar, irriterande ljud mm känns väga ovanligt tungt. Spelet må ha en väldigt bra story, underbar musik när den hörs, grym grafik och fysik i de flesta fallen och fina filmklipp, men nej. Spelet hade kunnat varit så mycket bättre om Aspyr som konventerade spelet från 360 till PC hade jobbat några månader till. De vilja nog få ut spelet till julhandeln istället för att släppa ett bra spel. Klart det då förtjäna ett 5/10 i betyg av mig.

Det bästa i spelet: Felucia. En vacker drömlik planet med stora svampar. Här slaktar man Rancors på grymmaste sättet någonsin.

Det sämsta i spelet: Minimala innehållet och variation. Några få korta hack och slash banor. Du gör absolut inget annat än att hugger med ljussabeln och lyfter saker med kraften.

Kan Lucasarts verkligen göra riktigt bra spel längre? Detta var ett spel de verkligen själv hypade något otroligt. Resultatet blev något som aldrig hamnade högt på topplistorna eller fick någon speciell mängd priser. Det farliga är väl att spelet sålde som smör. Nu kommer det en uppföljare och frågan är om Lucasarts ens behöver bry sig att lyssna till kritikerna. De tjänar ju ändå alltid in de pengar de satsat. Jag lägger nog istället hoppet på Bioware och deras Star Wars-titlar. De har aldrig gjort en besviken.

Dromund Kaas

När nu alla klasser är avslöjade så fortsätter Bioware istället denna gång med att avslöja nästa planet man kommer kunna besöka och spendera mycket tid på i The Old Republic.

Vi har för vana att se Korriban som den främsta Sith-kontrollerade planeten, men i detta spel så är det på Dromund Kaas där det Mörka Rådet finns tillsammans med den tusenårige Sith kejsaren regerar.

 

Läs och se mer på StarWars.se


George Lucas On The Daily Show

The Daily Show With Jon Stewart Mon - Thurs 11p / 10c
George Lucas
www.thedailyshow.com
Daily Show
Full Episodes
Political Humor Health Care Crisis

10-talet

Aftonbladet berättar om de stora grejorna som är påväg. Helt klart är det rörelsekänslighet det ska krigas om. Wii var först, men kommer knappast att bli bäst. Vi får se vilken av de kommande teknikerna som lämpar sig bäst åt ett ljussabelsvingande spel vi än inte fått till Wii. Visst, motion plus finns där. Men efter fiaskot med Lightsaber duals gör de väl knappast ett nytt försök relativt snart.

Något annat under 10-talet som är viktigt att nämna? WoW-dödaren TOR. Stor-spel dör alltid tillslut. Bioware bara måste vara de rätta personerna att göra det. För misslyckas man som med Galaxies (haha, kom igen, det går väl inte) så kommer vi nog aldrig se ett till Star Wars-mmo de närmsta 50-åren.

The Force Unleashed 2 har fortfarande inget att visa oss som gör förväntansfulla, men det måste väl nämnas ändå. De flesta väntar mer på Battlefront 3 som det fortfarande ryktas starkt om.

Ultimate Sith Edition till PC recenserat

Star Wars: The Force Unleashed: Ultimate Sith Edition till PC har jag nu recenserat klart. Spelets vars namn är längre än storyn... okej, lite överdrivet, men jo, spelet är kort kort. Och för dess längd så är spelet inte speciellt polerat.

Mer kan ni få läsa om recensionen på StarWars.se som nu är upplagd. Kan avslöja att Wii-version av TFU fick högre betyg ;)

RSS 2.0