Haden Blackman slutar

Haden Blackman tycker det var läge för honom att sluta på Lucasarts. Det låter lite konstigt eftersom The Force Unleashed 2 släpps nu till hösten(han var även med och gjorde ettan). Han har liksom alltid varit frontfiguren som huvudproducent för spelen. Han har hållit på i 13 år, varit med i spel som Force Commander, Galaxies och även varit med och gjort böcker. Att han inte är med till spelet släpps och får sitt betyg av både kritikerna och publiken, är aningen skumt.

Lucasarts har redan förlorat andra viktigta personer, självaste chefen Jim Ward för bara något år sen, och hans ersättare Darrel Rodriguez hoppade för inte allt för länge sen av, tillsammans med lite annat folk. Tror nästan det inte står riktigt bra till  i Lucasarts.

Iallafall så säger Lucasarts att Hadens avhopp inte kommer att påverka utvecklingen av TFU2 som faktiskt bara är 3 månader från release.

SW.se funkar

StarWars.se funkar nu igen. En hel vecka har sidan varit nere. Förhoppningsvis tar det inte för långt tag innan folk hittar tillbaks.


Filmbevis på Boba i TFU2Sen nu när jag kollade så har ju TFU2-hemsidan fått sig en del förändringar. Betydligt mindre småfilmer tyvärr.

Knights of the Old Republic II trubbel II

Lösningen på mina problem kretsade kring ljudet, vilket var den sista saken jag kom att tänka på. Men iallafall. Nya drivrutiner till allt vad ljud hette på min dator.

Spelet började gå igång när man helt stängde av ljudet i Config. Dock dög det ju inte. Ljudet måsta fram. Och man lyckades tillslut. Men inte alltid. Spelet verkar bara vilja starta när det vill, inte när jag vill, men det funkar alltså att få igång det, med ljud.

Tyvärr så är ju spelet lite ostabilt, så krasher är inte ovanliga. Har krashat 4ggr nu under de 8 timmar jag hittills hunnit spela. Men spela har jag ändå fått, så man är nöjd. Och med det extra innehållet genom modden man fixa, ännu bättre än förr. Trots all krångel så är ändå Kotor 2 ett av de bästa spelen någonsin, enligt mig.

Knights of the Old Republic II trubbel

5tim 30min och klockan tickar vidare. Så länge har jag kämpat med att få Kotor2 att fungera på mitt Vista 64-bitar.

Allt började med att man vilja vara en badass Sith, typ något Darth Bane liknande sak. Det funkar inte med The Force Unleashed eftersom det är så extremt enformigt hack och slash spel. Kort story, ingen karaktärsutveckling av något slag, man utvecklar lite krafter bara, man gör inga direkta val utan följer en väldigt linjär bana med stora pekskyltar på sidorna. Kotor2 är mer fritt, större, tar över 4ggr längre tid att klara av en endaste spelomgång samtidigt som det har ett enormt återspelningsvärde. Man får bygga och justera sin ljussabel på ett bättre sätt än i TFU, även pistolser,svärd, sköldar, skyddsutrustning osv har också en djup nivå. Istället för någon kompis har du ett helt gäng på 9 personer att ta hand om, och då inte bara långa konversationer för att få reda på massor om dem, de har också tonvis med utrustning som också helst bör justeras och alla går upp i nivåer för att funka bättre i strid. Och det tar inte slut där. Det som nästan utmärker Kotor 2 mest av allt och som gör det väldigt unikt, flera av dina kompanjoner går att förvandla till Jedis eller Dark Jedis, beroende på vilka val du gör. Till slut kan man få ett helt gäng med ljussablar som arbetar åt en. Fast gör man fel val, ja då förlorar man den fulla potentialen av att ha Force Sensitives i gänget. Detta gör spelet till ett av mina absoluta favoriter, i alla kategorier.

Så man försöker installera det, igen. Men det börja med att jag fick installera om det, eftersom jag inte fick igång det på första försöker och såg att spel-filerna inte hamnade på samma ställe som Kotor1, ett spel som faktiskt funkade på datorn min. Så man installera om, och det funka fortfarande inte att starta. Man installerade patch 1, sen patch 2. Funka inte nu heller. Sen ladda man hem några stora filer, mods som gör att videokvalitén i spelet blir bättre. Behövs eftersom man har en 22tums ws-skärm. Som väntat gick det inte att starta spelet nu heller, det bara krashar vid uppstart.

Sen skulle stor modden fixas som gör att spelet mer liknar vad det var tänkt att bli. Detta är ett måste ha, för alla som spelar Kotor 2 idag. Fixade även en patch till den. Funka spelet nu då? Nepp. Nästa grej var småfixar. Man startade spelet som administratör, man stängde av en av två processorkärnor (dessa 2 är de mest kända problemen som lett till att kotor 2 krashat). Men nu funka det inte. Prövade starta upp spelet på en mindre skärm, prövade ändra i Config några gånger. Funkade inte.

Startade om datorn 3ggr. Men sen blev det riktig basic grej. Jag letade drivrutiner till grafikkortet. Hittade nya som släppts i juni. Installerade. Spelet funka inte, prövade stänga av endast ljudet i Config. Och plötsligt så starta spelet!
Men jag spelar nu utan ljud. Så senaste timmen har jag installerat allt vad drivrutiner till ljudgrejs heter. Få se om jag få spela mitt Kotor 2 snart. Känner mig annars lika sliten som Darth Sion.


8 nya serietidningar till nästa år

De på Dark Horse som ger ut Star Wars i serietidningsformat har nu sagt att under nästa år så kommer det att lanserats 8 nya serier kring Star Wars som inte finns idag. En av dem görs tex av Haden Blackman (som också ska göra en The Force Unleashed 2 serietidning till hösten, som tar upp Boba Fetts framträdande i TFU2). Blackmans serie för 2011 kommer att handla om Darth Vader och hans ett av hans största misslyckade projekt. De flesta av de andra 7 serierna kommer att avslöjas under Celebration 5 som är om 17 dagar.

Rymdstrider i TOR

Förut blev det bekräftat att varje spelare skulle få sig ett skepp i The Old Republic. Detta visades tydligt i en av deras filmer från E3.Man skulle få använda skeppet som transportmedel mellan alla planeter, samt så skulle det även användas som sitt "hem" vilket är en vanlig sak man brukar få ha i mmo-spel, en plats man kan samla priser och annat.

Men det tog inte slut där. Skeppet får användas i strid. Bioware vilja inte göra ett massivt Star Wars-spel där man inte fick uppleva stora rymdstrider precis som i filmerna. Dessa strider kan bli en bra avkoppling från all story som lär finnas nere på planeterna. Fast givetvis finns det även uppdrag att göra i rymden om man nu vill det. Bioware verkar inte vilja snåla med nånting. Ingen som klagar. De lovar att både stora och små skepp ska få vara med för att skapa storslagna strider.

I kommande PC Gamer tas ämnet upp mer detaljerad, och eftersom det är en exklusiv grej för dom, så kommer vi inte få reda på mer om ämnet för ens den tidningen har släppts(mitten på augusti eller nåt), och tyvärr vet vi inte om den svenska versionen av PC Gamer också tar med denna information.


Star Wars: Clone Wars: Adventures

Rapporterade tidigare om detta spel. Tycker det behövs ges lite smakprov även här i bloggen, inte bara på StarWars.se . Påminnelse: Detta är ett gratisspel som går att spela direkt i webbläsaren. Perfekt för unga Star Wars-älskare som inte kan få nog utav The Clone Wars.
Star Wars Kinect spel

Visade aldrig den lilla visningen av Star Wars-spelet som ska använda sig av 360-konsolens Kinect som kommer i framtiden. Ni vet det där med att röra på armarna och kroppen framför en kamera för att styra saker i spel.

Trailern visar ett rätt så fult Star Wars-spel måste jag säga, och det är inget spel som "följer" filmerna, utan blandar saker huller om buller.


TFU2 E3 gameplay

Liten intervju, mycket gameplay-visning från demot på E3. Finns mycket där som visas som ökar ens köplust. 26 Oktober släpps det.


Vader: I want a loan to rebuild the Death Star

Varför gör man så egentligen?

Darth Vader har sjunkit så långt att han rånar en butik. Eller så är det någon nisse utklädd till honom. Vet att det är det sistnämnda eftersom Vader aldrig skulle dra på sig militärbrallor.

En annan artikel avslöjar att David Prowse (den verklige Darth Vader som var i rustningen, fast det var en annan som stod för Vaders röst) inte är välkommen på mässorna längre. Snackar man illa om Star Wars skaparen George Lucas, ja då kommer man inte ostraffat där ifrån. Lite synd för fansen kanske som vill ha hans autograf.


The Old Republic musik5 timmar ny musik, plus den klassiska musiken från John Williams, samt från de äldre Kotor-spelen. Det är väl ganska mycket musik det?

Bra utvecklardokumentär helt klart. Det visas också en hel del nytt gameplay.

TFU2 på SCGGÄr bara hela augusti, hela september och nästan hela oktober kvar, innan vi får smaka på spelet. 3 månader alltså, så inte undra på att folk börjar få reda på lite mer om spelet.

Lite ny småfakta om spelet är att Boba Fett gör ett kort besök i spelet. Vader vill fånga Starkiller, så Boba Fett ger sig efter Juno, Starkillers gamla kärleksintresse från första spelet.

I spelet som kommer man få flyga Vaders Tie Fighter en stund, man kan få ändra färgen på sina ljussablar till den man vill, även blanda (bara man hittar kristallerna).

Spelutvecklarna var intresserad av Kinect och Move, men inget är bekräftat om de kan användas i spelet. Till Wii så har de tyvärr inte inkluderat Motion Plus. Konstigt samtidigt som de har byt de som utvecklar Wii-versionen av spelet från Krome Studios till Red Fly. Det intressanta där är att spelet får sig ett rätt så ordentligt grafiskt lyft jämfört med ettan. Givetvis så blir 2:an snyggare i 360, PS3 och PC än förr, men inte lika stor skillnad som på Wii-konsolen.

TCW Säsong 3 trailer nr 2

Trailer från San Diego Comic Con (SDGG), där Lucasfilm och Lucasarts har varit flitiga i år.


TCW Säsong 2

Ny trailer för säsong 2.

Släpps 26 Oktober. Samtidigt som The Force Unleashed 2. Lite jobbigt när Star Wars vill bränna hål på plånboken ens på ett kort ögonblick.Personligen blir det nog Blu ray-format denna gång. Lite dyrare, lite bättre. Blir nice på en Full HD TV. Säsong 2 är blev ganska övertygande bättre än säsong 1, både storyn och det grafiska. Hoppas säsong 3 fortsätter trenden.Starwars.se är nere, igen

Vi ber om ursäkt, igen, för att huvudsidan StarWars.se inte funkar igen. Webbserven som sidan ligger på har blivit ganska opålitilig senaste tiden, och alla trogna besökarna är de som drabbas. Tur det är sommar och det finns andra saker att spendera sin fritid på. Det har jag gjort, därför förra inlägget är första på över 1 månad, blev en liten "semester" efter E3 som visade några riktigt fina Star Wars-trailers i mästarklass. Ska se om jag kan ta igen litegrann idag.

Bokköp?

Säg det här namnet snabbt:
Star Wars: The Clone Wars Secret Missions 2: Curse of the Black Hole PiratesUngdomsbok du inte lär vara allt för sugen på. Titta istället på nästa boktips.

Star Wars: The Old Republic: Fatal Alliance


Blir som lite bakgrundshistoria till det kommande mmorpg-spelet The Old Republic. Kommer fler böcker av den typen.

RSS 2.0