The Force Unleashed 2 recensioner

Har inte själv gjort någon recension, blir under nästa vecka, kanske under helgen, eftersom spelet ändå är så extremt kort. Spelet släpps i butik den 29 oktober, alltså nu på fredag. Detta blogginlägg ska försöka få er att bestämma er, eller hjälpa er ta ert slutgiltiga beslut om ni ska skaffa det eller inte. TFU2 har några starka sidor, som det visuella och att det rent allmänt är skönt action, men nästa allt det andra i spelet verkar inte leverera eller är helt enkelt för dåligt. Spelet förbättrar på många områden det så var dåligt med ettan, men allt som var bra med ettan lyckas istället inte här och ettans korta längd rättades inte till, utan faktiskt blev ännu kortare, ungefär som en typiskt expansion. Listar nedanför lite recensioner och vad de gett för betyg och länkar till dem, speciellt om de har video-recensioner. (alla använder en skala 0-10 eller 1-10)

Gametrailer.com 6,4 i betyg.

IGN.com 6,5

GameSpot.com 6,0

Eurogamer.net 5.0

Gamesradar.com 8.0


Darth Vader-kostym från Episod 5 till salu

Darth Vader är en ganska känd filmskurk. Så känd att hans dräkt från Empire Strikes Back lär säljas för över 1 miljon kronor. Men det är ju orginaldräcken så. Sugen svinrik Star Wars fantast? Ja då får du dra dig till auktionen som Christies håller i London som heter "Popular Culture: Film and Entertainment".Källa: aftonbladet.se di.se

TFU2 webbdokumentär: Plattform

Senaste om TFU2. Vilken konsoll skaffar du det till?


IGN Topp 100 Star Wars karaktärer

Ibland missar man mycket om man inte surfar på nätet. Hittade en någon månad gammal lista från IGN där de rätt bra har med de 100 bästa karaktärerna från Star Wars, och de inkluderar även de som inte är med i filmerna. Och det var ett ganska seriöst arbete av dem, för jag menar, Jar Jar Binks är inte med på listan.

En liten försmak är svar från en hel del kändisar finns här nedanför. För att bländra igenom hela listan klicka här för att ta er till IGN. Finns både en lista med bakgrundstext, men listan är även uppdelad i 5 filmer ni hittar på samma sida.

More IGN Videos

Gamla designen ut, nya designen in

Det har pågått ett långt arbete på StarWars.se . Länge nu har sidan varit störst och bäst med Star Wars nyheter på svenska, men sen start har det inte gjorts allt för många eller stora förändringar i designen på sidan. Tills nu. Sidan är nu helt omgjord för att mer spegla en modernare tid och med bättre funktioner för dess användare än tidigare. Samtidigt har även sidans forum följt med i förbättringsvägen. Allt har helt enkelt blivit bättre. Lite småmissar kan än finnas, men det lär rättas till med tiden. Sidan står nu bättre rustat för härlig framtid där Star Wars aldrig verkar dö.


Just ja. Under arbetet med huvudsidan så har jag fått tillräckligt mycket insyn för att göra om bloggen satt den mer återspeglar den nya designen och locken på huvudsidan. Och till skillnad från gamla bloggdesignen, så har jag nu lagt ner ofantligt mycket mer tid på detaljerna. Hoppas ni alla samtycker.

Nya designen, allt är snyggare och större

Jättekul detalj. Nu får vi plats med ännu större youtube klipp tack vare förbättringarna. Ser faktiskt mycket trevligare ut.

Här nedanför följer de vackra.

Sen sånt med lite mer innehåll:
Systemkrav för TFU2

Några dagar bara tills spelet släpps den 29:e oktober här i Sverige. För de som ska köpa spelet till PC har alla undrat vad det är för systemkrav. Tidigare har det varit diskussioner om att det var samma som för ettan. Men ack så fel det råkade vara. Nu har vi en tvåa som är betydligt mer optimerat än ettan(samma krav i nästan allt, men nu har Aspyr haft mycket mer tid med att anpassa spelet till PC). Hårddiskkravet har minskat med över 50% (spelet är i sin längd dock lika, bara det att filmsekvenserna i spelet inte är till för stora tv-apparater som de var i ettan, en relik från konsolversionerna).

Operativsystem: Windows XP SP3, Windows Vista® SP2, or Windows 7

Processor/CPU:
Minimumkrav: Intel Core 2 Duo 2.4 GHz eller AMD Athlon X2 5200+
Rekomenderad: Intel Core 2 Duo 2.8 GHz eller AMD Athlon X2 6000+

RAM-minne: 2 GB RAM

Hårdddiskutrymme: 10GB + 1GB

Grafikkort:
Minimumkrav: 256 MB Video Memory with Shader 3.0 support
ATI Radeon HD 2600 / NVIDIA GeForce 8600 GT
Rekomenderad: ATI Radeon HD 4800 / NVIDIA GeForce GTX 260
Ljud: 100% DirectX 9.0c kompatibelt
DirectX®: DirectX 9.0c (March 2009)


Planerat underhållningsarbete på StarWars.se

Citat från Fredrik Jonsson på forumet

Natten mot 19 oktober (d.v.s. inatt) kommer vi att utföra utlovat underhållsarbete. Vi beräknar starta kl. 22:00 och är färdigt någon gång under natten. Inlägg, PM och medlemmar som registras under den tiden kommer tyvärr inte att sparas. Men när arbetet väl är utfört kommer StarWars.se vara en ännu lite trevligare plats att vistas på.

Vi ses imorgon! Wink


För nattliga personer kan det vara fint att stanna uppe ikväll. Det är ordentliga förändringar värt att se. Sen om allt går smärtfritt till kan vi dock inte lova.

Senaste tidens rykten

Hittade 2 rykten på kort tid. Ena kan ni se på bilden nedanför:Inga bekräftade källor, men enda rätt logiskt. De svärdsvingande spelen till Wii-konsolens kontroller var ganska stora fiaskon. Okej att kontrollerna till The Force Unleashed var underbara med Wii, men där var det inget fokus alls på svärdsvingandet. Det är redan planlagd ett Star Wars exklusivt spel till Xbox 360 Kinect, så varför inte ett till PS3 Move? Logiskt men som sagt obekräftat.

Det andra ryktet är inte helt bekräftat, men har snabbats upp av större nyhetsmedium och det handlar om att The Force Unleashed 3 inte är nedlagd utan utvecklingen av det spelet är i gång. Ganska naturligt med tanke på slutet av storyn i tvåan. Man blev lite orolig när Lucasarts fick en ny chef som bland annat stoppade just utvecklingen av TFU3 tills han fått mer översyn över företaget och vad som behövdes satsas på. Nu verkar det alltså som att det projektet är igång.

En läcka talar inte gott om TOR

Aftonbladets artikelrubrik fick samma påverkan på mig som den var tänkt. Sätter man en rubrik som "The Old Republic är ett skämt" så reagerar jag hyfsat kraftigt även om man ser att det var citat av en läcka.

Nu handlar artikeln om en person som inte riktigt gillar utvecklingen av vissa mmo-spel. Mest nämns ändå "Warhammer online" som inte lyckades locka prenumenanter. Att det spelet misslyckades går ju att se eftersom spelet redan är släppt och inte lyckades med vad de hade amibtion att göra. Så även om han faktiskt skulle vara en arg EA-arbetare som snart ska få sparken så kan han ändå lätt ha detaljerna rätt där.

Men sen när vi kommer till TOR så gäller det att spelet enligt läckan har en kostnad som överstiger James Cameron Avatars kostnad, alltså minst 300 miljoner dollar. Han fortsätter att säga att EA och George Lucas har drabbats av panik och att projektet lär bli det största misslyckandet av EA-satsningar hittills. När man är arg över sin arbetsgivare och ska börja spekulera om framtiden, ja då försvinner kanske trovärdigheten att han kan göra en objektiv analys, i bästa fall. I värsta fall är han inte ens en anställd och saknar helt inside-information. Speciellt då när det gäller TOR. Eftersom det är helt andra utvecklare som startade projektet och håller igång detta projekt.

Lite problem i läckans ord är väl att Bioware sätt igång utvecklingen av spelet innan företaget blev en del av EA. De har redan gjort en del siffror och beräkningar.
Och The Old Republic bara råkar samla på sig mer uppmärksamhet än alla tidigare släppta mmo-spel med undantag då det största World of Warcraft. Att TOR inte får ett stort gäng betalande kunder varje månad är en ganska liten risk. WoW pumpar in massor med pengar, vinsterna lär vara ganska extrema. Bioware har nog inte räknat med att bli lika stora(men kanske), men förmodligen når de andraplatsen utan större bekymmer. (det är fortfarande öppet att ett av världens bästa och mest hyllade rollspelsproducenter faktiskt kan nå toppen med TOR, eftersom de faktiskt satsar mer än andra på deras mmo-projekt än vad andra ens haft möjlighet att göra).

De har tänkt satsa mer på grundversionen av spelet istället att släppa en mindre version av det och sen massivt expandera efter att de fått sina första betalande kunderna och sett hur mycket folket gillar deras produkt. Expansioner kommer, men när TOR släpps så blir det massivare än det mesta i underhållningsbranchen.

Deras pr-maskin är rätt så stor. Utvecklingsarbetet får mycket uppmärksamhet, de släpper mycket kringprodukter som böcker och tidningar samtidigt som de ganska tydligt förutspått att mmo-marknaden bara kommer att växa och att de tänker ta en bra del av den kakan. Att projektet Bioware sysslar med tillsammans med Lucasart skulle bli katastrof får läckan står för sig själv. Nu är jag själv ett Star Wars-fan och gripits nästan totalt kring hypen för detta spel, men det är Bioware som skött analyserna och står för arbetet av denna Star Wars-produkt. När de satsar högt så har de hittills alltid lyckats.Amerikansk TFU2 reklam

Reklamen säger: buy this game when it comes to store! Jag kan tyvärr inte sluta skriva om spelet.

The Force Unleashed 2 demo

Kort notis bara: Demot finns nu ute att hämta hem för de som har ett uppkopplat Xbox360 eller Playstation 3 i hemmet. Bara för er att testa och se om spelet är värt att köpa den 29 oktober då spelet släpps i fullversion här i Sverige.Är snäll och visar lite filmklipp för de som faktiskt är osäkra att ens ladda hem demot när de har möjlighet. Själv dock har jag inte den möjligheten eftersom jag är en gedigen pc och wii-spelare.Bokrecension: Darth Bane: Path of Destruction

Har förut bara gjort recensioner på Star Wars spel, i alla fall ordentliga sådana. Så detta är lite nytt, men detta är ändå något jag viljat göra länge. Speciellt när det rör en så bra Star Wars bok som denna. Darth Bane: Path of Destruction har man nu haft i sin ägo i nästan 1 år. Den släpptes faktiskt redan i slutet 2006, men Darth Bane är en bokserie på 3 böcker varav Path of Destruction är del 1, och när det gäller mig så vill jag läsa alla böcker efter varandra. Så jag väntade tills den delen sista släpptes. Det är såna "vanor" man fått med tiden. Även om jag nog mest är en spelfantast så var det ändå ett bra tag sen man upptäckte att Star Wars i bokformat också var något varje Star Wars-fan bör pröva. Och då menar jag inte bara att läsa Star Wars-filmerna i bokform, utan jag syftar mest på allt som händer före, mellan och efter det som sker i filmerna. Jag själv har strax över 70st Star Wars-noveller och ska nu recensera min första. Recensionen är full med innehåll från boken, så det krävs nästan en varning för spoilers även om boken har några år på nacken.


Boken är skriven av Drew Karpyshyn, en person som har mer bakgrund bakom story-skrivande av data-och tv-spel än att skriva riktiga noveller. Man ska dock passa sig för att underskatta honom. Företaget han jobbar för "Bioware" tillhör den allra högsta toppen när det gäller story-drivna rollspel. Flertalet av deras spel vinner oftast inte bara "Årets rollspel" av kritikerna, utan de har även skrapat ihop många utmärkelser som "Årets spel". De började starkt med titlar som Baldurs Gate 1 och 2 och med samma struktur skapade även sitt första Star Wars-spel Knights of The old Republic som snabbt blev kritikerhyllat och av många sett som det bästa Star Wars-spelet genom tiderna. Det släpptes även en uppföljare på detta spel men som gjordes av ett helt annat företag. Just nu ligger dock det mesta av Biowares produktion på att släppa nästa spel av den serien: The Old Republic som ska bli ett massivt mmorpg-spel.

Men nog om hans bakgrund. Det är dags för boken och det är väl kanske bäst att visa hur boken ser ut och vad som står på baksidan av den för en kort sammanfattning(oöversatt).Two there should be; no more, no less. One to embody the power, the other to crave it." — Darth Bane, Dark Lord of the Sith.

On the run from vengeful Republic forces, Dessel, a cortosis miner, vanishes into the ranks of the Sith army and ships out to join the bloody war against the Republic and its Jedi champions. There, Dessel's brutality, cunning, and exceptional command of the Force swiftly win him renown as a warrior. But in the eyes of his watchful masters, a far greater destiny awaits him.

As an acolyte in the Sith academy, studying the secrets and skills of the dark side, Dessel embraces his new identity: Bane. However the true test is yet to come. In order to gain acceptance into the Brotherhood of Darkness, he must defy the most sacred traditions and reject all he has been taught. It is a trial by fire in which he must surrender fully to the dark side — and forge from the ashes a new era of absolute power.

 

Dessel, mannen som ska bli Darth Bane, är kort och gott en brutal människa. En 2 meter lång och muskulös efter ett helt liv arbetande i gruvor. Path of Destruction följer honom från första början hela vägen tills han får sin första lärling att dela sin kunskap med. Det finns verkligen få Star Wars-titlar där man så här noggrant för följa en av ondingarna. För denna människa är verkligen grunden för all ondska som finns i Star Wars-filmerna. Yoda säger i slutet på Episode I "Always two there are. No more, no less. A Master and an apprentice.". George Lucas var så noga med bakgrundsberättelsen av den meningen att han själv skapade Darth Bane. Det är alltså grundaren av Star Wars som kom på att Darth Bane är mannen som såg till att det endast ska finnas 2 Sither vid ett och samma ögonblick.

 

I många berättelser får vi följa Anakin Skywalker och se alla de orsaker som leder till hans tragiska fall till den mörka sidan och blir den ökände Darth Vader. Det finns nästan oräkneliga verk om detta. Darth Bane får nöja sig med några kapitel av hans fall. Men det helt slående är att mer behövs inte. Innan Dessel blir en Sith så är han ingen ond människa. Han är en person som lever i en hemsk del av galaxen där överlevnad är det enda viktiga. Drew Karpyshyn är helt förbluffande i hur snabbt han får oss att tycka synd om Dessel och vid varje "dålig" handling Dessel gör så förstår man ändå varför han gör som han gör, varför han tycker annorlunda än vad "goda" människor gör. Det är lätt att känna sympati. Istället för att man får se en ond Sith Lord göra massa elaka handlingar så berättas det istället om en mans överlevnad och övertygelser. Det finns dock tillfällen då man ser hur mörk den mörka sidan verkligen är, hur Sitherna kan få kraft ur inte allt för trevliga saker och även Darth Bane använder sig utav detta när hans liv står på spel. För även om Darth Bane är en mäktig Sith så är han just det, en Sith. När hans liv står på spel så är det bara han själv som kan stå för räddningen. Ingen kommer till hans hjälp, utan han skapar sitt egen öde.

 

Förutom det underbart berättandet av denna viktiga Star Wars karaktär så finns det även andra utmärkande drag i denna bok. Det finns ingen, och då menar jag ingen, som har sånt enormt "biblotek" av vad Sithernas läror faktiskt handlar om. Slår man ihop allt jag lärt mig om Sitherna genom filmerna, alla spel jag spelat och även alla de andra novellerna jag läst, så står ändå Path of Destruction för 90% av min kunskap för hur den mörka sidan faktiskt fungerar, hur den var för länge sen, hur den var innan Bane ändrade allt och hur den faktiskt ser ut i filmerna. Hatet mot Jedi-riddarna är vad som driver Sitherna, men hur? Denna bok svarar på detta på ett väldigt bra sätt när vi läser om Dessels väg mot att bli en mörk Sith Lord. Alla diskussioner han har med sina mästare, hans läsande av gamla Sith-böcker, holocrons samt då såklart hans egna funderingar som leder fram till hans Rule of Two. Det är en fantastisk läsning om man är intresserad av den mörka sidan.

 

En av de inte fullt så perfekta delarna i boken är att den strider mot en del tidigare berättelser om Darth Bane. Han har illustrerats tidigare och i Darth Bane-bokserien så görs det en del förändringar för att få just dessa att hålla ihop bättre på bekostnad av de andra berättelserna. Men denna serie och speciellt Path of Destruction har en sån tyngd i sig, så övertygande av att detta är en sann Star Wars-berättelser, att i framtiden så är det dessa böcker som kommer sätta mer avtryck än de andra Bane-sagorna.

 

Slutkommentar: Detta är en lättläst och lättförstålig bok, Drew Karpyshyn skriver inte satt man blir förvirrad utan det är alltid enkelt att hänga med. Man sugs in och vill verkligen inte sluta läsa för ens man läst ut boken. Man kommer inte dras med den en längre stund för den griper verkligen tag i en, och för mig som fått tid att lugna ner mig från alla de första intrycken och starka känslorna man hade i början så har man nu en bättre chans på en mer objektiv recension. Jag har läst om denna bok 3ggr. Under 1 år. Det är  helt fantastiskt resultat. Jag har annars bara läst om ca 10 av de 70 Star Wars-böckerna jag har, och då har omläsningarna skett minst ett år efter första. För mig säger detta mycket och det är därför denna bok blir den första jag recenserat. Lite tråkigt kanske att det kan ses som dåligt att ge första boken betyget 10/10 men det är det jag gör. Vill man läsa en spännande Star Wars-bok så är denna en av de första jag skulle rekomendera.

 

Betyg:10/10The Science of The Force

Är bara veckor kvar nu till The Force Unleashed 2. Gametrailer har en liten programserie "The Science of Games" som tar upp vad som är eller kan bli verklighet gällande det som händer i vissa av våra spel. Denna gång nämner de just TFU2 även om bilderna tyvärr endast visar TFU1.

Inte mycket att man kan flytta saker med tankens kraft på egen hand, men med hjälp av maskiner som läser av hjärnan kan mycket göras och redan dagens teknik i detta område är ganska imponerande.

Leia inte mycket till prinsessa

Aftonbladet rapporterar hur Carrie Fisher,hon som spelar Prinsessan Leia i Star Wars filmerna, tog kokain under inspelningen av Hoth. Inget egentligen nytt eftersom hennes tidigare missbruk är väl känt. Sen när, hur och vad är mindre kända detaljer som brukar dyka upp då och då. Alltid hemskt dock att bli påmind om hur kändisars liv kan bli. För det är inte speciellt något unikt just för Carrie.

Sen var det ju inte länge sen Carrie Fishers fader avlidit enligt SvD ,den 82 år gammal Eddie Fisher. Se detta dock inte som en dubbel chock för Carrie. Drogproblemet är gammalt för henne och hennes far hann nå en rätt respektabel ålder innan han gick bort på ett sjukhus som han var på efter ha skadat sitt ben och tvingats genomgå komplicerade operationer som han tyvärr inte klarade av.

The Force Unleashed 2 gameplay trailer

Det är nära nu. The Force Unleashed 2 släpptes den 5:e oktober i bok och serietidnings-format. Den 12 kommer spelet i demo-form på 360 och Playstation 3. Den 29:e oktober kommer spelet till Sverige.

Precis som förr så släpps det trailer som ska locka folk. Förut ledde det till oftast för höga förväntningar. Har Lucasarts lärt sig av läxan, eller går de i samma fälla? Kolla in trailern och se själv i slutet på månaden.
Sen har det även släppts en intervju av Sam Witwer, han som spelar Starkiller.
http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/spela/article7926280.ab
tog sig faktiskt tid att rapportera lite om spelet. Sen kanske aftonbladet var mindre snäll att använda en bild från Wii-versionen. Det går ju att påpeka något när ettan faktiskt sålde massor. 2:or brukar dock inte sälja mer, om det nu inte gjorts väldiga förbättringar. Är väl någon vecka kvar innan första recensionerna börjar dyka upp, så vi får tålmodigt vänta.

TFU2 demo

12 oktober släpps demot till det något efterlängtade The Force Unleashed 2. Precis som i ettan så släpps demot endast på Playstation Network och Xbox Live Marketplace. Alltså inget PC-demo denna gång heller.

Demot kommer att utspela sig under den första nivån av spelet. Så förbered dig på mosa stormtropper med 2 ljussablar och ännu mer anvädning av Kraften än förr.Fullversionen av spelet släpps den 26 oktober i USA och kalkyleras komma till Sverige den 29:e. Spelet släpps till PC, 360, PS3, Wii och DS.

Oktobernumret av PCGamer

8 sidor The Old Republic, jo man tackar. Svenska PC Gamer släpps i butik den 5:e oktober. Tidningen följer TOR spelet ganska bra för att vara en tidning som släpps 1 gång i månaden. De har ju redan haft TOR på framsidan en gång tidigare och även då var det Darth Malgus som prydde omslaget. Sen nämns spelet också i flera andra nummer.


RSS 2.0