Lucasarts laddar inför nånting

Senaste interna projektet Lucasarts gjort var deras The Force Unleashed 2 samt dlc:et som kom strax efter. Spelet släpptes i slutet av oktober förra och sen dess har det gått många långa månader utan att vi vet vad produktionsteamet sysslar med riktigt. Det vi vet är detta:

Kinect till Xbox 360 kommer få ett exklusivt spel. Det har vi sett genom en trailer från förra sommaren. Sen dess har vi dock inte fått reda på någon hård fakta om det spelet.

Mer än så vet vi inte. Lego SW 3 släpptes nyligen och där var Lucasarts bara "till hjälp" när det behövdes. The Old Republic ligger nu helt i Bioware och EAs händer så där har inte Lucasarts något team med folk som spenderar tid. Så läget är alltså nu att det verkar som om allt folk är uppbundet i Kinect-spelet. Men det är högst osannolikt med tanke på oproduktiva de varit på den fronten.Det som hänt internt hos Lucasarts senaste tiden är att de fått förstärkning genom Tim Longo som tidigare varit med delaktig i utvecklingen av Republic Commando, Starfighter och Jedi Starfighter. För några dagar sen så köpte Lucasarts licens att få använda Unreal Engine 3, en väldigt robust och välanvänd grafikmotor som figurerat i många stortitlar. Unreal Engine 2 användes tex till Republic Commando, ett av de snyggare Star Wars-spelen som gjorts vid den tiden. Unreal Engine 3 har funnits ett tag men har många gånger genomgått stora förbättringar för att användas som verktyg för att skapa bland de snyggaste spelen på marknaden.

Så vi har 2 små tecken på att de kanske sitter och klåpar på Republic Commando 2. Det är mångas önskemål men det finns inget riktigt rykte än vad som sker i det dolda. The Force Unleashed 3, flygsimulator, battlefront 3, star wars - rpg eller ett nytt jedi knight spel kan lika gärna vara det kommande Star Wars-spelet. TFU3 eller fps-spel är min starkaste gissning. Kanske vågar de avslöja något under E3 i juni. Man får hoppas. Med The Old Republic och Star Wars Blu-ray boxen som släpps i sista halvan av detta år så lär uppmärksamheten på kommande Star Wars-titlar vara extra stor.

Nu möjligt att förhandsboka Star Wars på Blu-ray

När sommaren tagit slut är det dags för den riktiga underhållningen. I slutet av September månad släpps den utlimata och hett efterlängtade samlingsboxen på Blu-ray. Alla filmer plus 30 timmars extramaterial. Allt i högsta kvalité. Med en prislapp på bara 800 kronor har vi svenskar fått komma billigt undan. En viss valmöjlighet finns för de som nöjer sig med antingen den gamla eller nya trilogin. Exempel på ställe där man redan nu kan förhandsboka är på cdon.se .


Klassutveckling: Sith Warrior

Efter några mindre innehållsrika fredagar så spädda Bioware på lite extra denna gång. Först en genomgång av HUD:en i spelet. Sen en liten film om Sith Warrior och hur de kan utvecklas under spelets gång (vad det gäller val av ras, utrustning och klasser så kan dock ditt resultat när du spelar bli helt annorlunda).


TOR: Fansite summit 2011

Idag var Bioware snäll och svarade på typ 1000 frågor om The Old Republic som flera fan-sidor fått ställa på ett stort möte hos Bioware. För tillfället kan jag inte sammanfatta då det tar timmar att ta sig igenom allt. Traditionellt bästa fan-sidan jag brukar spana in är denna: http://darthhater.com/

Utmärkt tillfälle att lära sig om smådetaljer kring spelet, massor med smådetaljer. De stora detaljerna finns såklart på swtor.com .


Star Wars: The Old Republic: Revan

Drew Karpyshyn kommande The Old Republic bok har äntligen fått sig ett namn. Revan. Det blir den tredje i serien som bidrar till mer bakgrund till det kommande mmo-spelet. Hittills har de hoppat friskt och gör det även nu då denna bok utspelar sig direkt efter det första Kotor-spelet och några år framåt (vilket är ca 300 år före The Old Republic). Man kommer huvudsakligen följa Revan men även få reda på saker om hans kompanjoner från första spelet, samt även lära sig bra mycket om den hemlighetsfulla Sith Kejsaren. Flera frågor svarar de på swtor.com.

Ny stor tävling på starwars.se!Nyss delade starwars.se ut biljetter där vinnarna fick se 3 avsnitt ur säsong 3 av The Clone Wars på bio. Det var bara för en helg sen typ. Nu är nästa tävling igång. Betydligt saftigare priser, leksaker för över 1000kr kommer att lottas ut. Lite svårare att vinna iom att det är en ritar-tävling. Men skam för dem som ger sig. Och till skillnad från förra tävlingen som mest rörde stockholmsbor så är denna tävling självklart tillgänglig för alla svenskar.

Andra teasern av The Clone Wars Säsong 4

Tog inte lång tid innan nästa teaser dök upp. För hög kvalitét så besök starwars.com .


Första teasern på Säsong 4 av TCW

Säsong 3 har precis sänt sitt sista avsnitt i USA samtidigt som säsongen ska börja visas här i Sverige (och som om några timmar visas på bio för de som vann i vår senaste tävling).

Trots att vi är långt efter här i Sverige kan ni även få se första teasern på säsong 4 som kommer att börja visas nu i höst någon gång. Fler trailers lär komma innan dess.

RSS 2.0