En svensk Star Wars The Old Republic recension

Äntligen färdig. Så många timmar spelade, så många timmar skrivande, rättning och läsning. Och ändå är recensionen inte klar, men tillräcklig för att läggas upp. Största recensionen jag gjort med bred marginal. Och faktiskt så är detta en av de första svenska TOR-recensioner i denna klass (även om den tillhör den stora hög gjord av en amatör)

Läs först, mest och endast på StarWars.se


Min egna upplevelse av TOR

Har fått köra nu ett tag, rättare sagt sen 15:00 den 13 december. All annan form av underhållning har fått tagit stryk av denna jätte. Dagar har planerats just satt man fått de där extra timmarna innan det är dags för juluppehåll och besöka släkt och familj.

Här nedanför följer lite av bilderna jag hittat på i spelet. Märk väl att jag inte har högsta inställningar i spelet. Jag föredrar ha god fps än ett spel som laggar när det blir tunga strider.Förutom min Sith Warrior ovanför så gjorde jag en smugglare som påminde mer om mig.


Star Wars: The Old Republic nu i butik

20 december är här, årets Star Wars julklapp är The Old Republic och finns nu i svenska butiker. Nästan alla av de som förbokat har redan hittat till servrarna sen dagar tillbaks. Utvecklarna bjuder på en 8min lång launch dokumentär.Personligen så förbokade jag Collecters Edition redan i juli månad i år. Över tusenlappen var inte skrämmande nog. Jag har väntat sen 2005 på en fortsättning på denna era i Star Wars-sagan. Nu när den äntligen var här så gick jag ut för fullt. Precis som många andra så lägger jag upp hur det var när jag fick packetet hem på posten.

Årets stora Star Wars release

Det är dagar kvar nu. The Old Republic släpps officiellt överallt den 20:e december, endast 4 dagar innan jul. Prognoser säger att det lätt kan bli någon miljon sålda enheter innan årets slut. Det handlar ju faktiskt om det största som hänt Star Wars sen Episod 3 kom år 2005. Många har redan förbokat spelet för att få sätta igång och spela redan innan den 20:e. Servrarna är alltså redan nu i full fart med att erbjuda plats åt tusentals med spelare. Vid kvällen är det faktiskt lång kö och väntetid för att få komma in på vissa av servrarna.

Hur är spelet? Jo det ska jag berätta senare under kommande vecka då "delar" av min recension läggs upp. Det enda jag kan säga idag är att jag inte blivit besviken på spelet. Det höll för förväntningarna mina. Överraskande bra? Kanske. En del återstår ju faktiskt att se.


The Old Republic närmar sig

Star Wars The Old Republic är en vecka bort för vissa köpare som förbokat spelet och lagt in sin kod hos swtor.com i tid. För alla andra så är TOR mindre än 2 veckor bort. Och då snackar vi om ett massivt och ambitiöst Star Wars spel. Månadskostnad skrämmer bort de flesta spelare, men enligt analytiker så är det ett antal miljoner som i alla fall vill testa och se hur det är, även om antalet trogna månadsbetalare är det svårare att gissa hur det blir. De flesta tror inte på en WoW-dödare, men en inte obetydlig konkurrent kommer det i alla fall bli.

Vill ni läsa en recension om spelet? Ni får vänta. Min recension är inte precis klar och kommer inte släppas för ens de bakom TOR ger klartecken. Jag är en väldigt dålig mmo-spelare, det ska sägas, jag är heller inte en betald arbetare, som ett proffs alltså, men en recension ska ni få. Jag må vara färgad av ett stort Star Wars-intresse, ett fanatiskt nästan övervakande av TOR sen spelet blev allmänt känt, men det kan jag ju inte göra så mycket åt. Sen är väl spelet lite unikt jämfört med andra spel jag recenserat. Jag har fått testat spelet i många timmar, men inte jättemycket, mitt fokus har varit på Sith Warrior-klassen, en personlig favorit. Det löjliga är ju att main-questen kan göra en spelare upptagen i 100 timmar innan man ger sig på saker som endast är möjligt när man är runt lvl 50. Spelar man mycket med andra, hjälper och delar uppdrag, upptäcka varje hörn på varje planet, eller göra även de minsta sidouppdragen, då är 100 timmars speltid bara början. För den klassen. Det finns totalt 8 lika ambitiöst gjorda klasser med väldiga mängder unikt innehåll, även om det finns ännu mer saker man kan dela med andra.

Att göra och upptäcka så gott som allt i TFU2 fixar man lätt på under 20 timmar. För TOR så krävs det ett minimum på över 1000 timmar skulle jag tro. Så vem det än är som skriver recensionen, så har de ju inte fått uppleva allt. Så är det bara. Detta är en helt annan upplevelse. Och den är snart här.


Senaste om Battlefront 3 (rykte)

Nej, det har inte kommit något spännande nytt om spelet som inte är annonserat. The Old Republic släpps om några veckor, Kinect Star Wars kommer om några månader. Lucasarts sägs ha 2 titlar under utveckling som ingen vet något säkert om. De har fixat Unreal Engine 3 och börjat nyanställa sen en tid tillbaks.

Det är vad som händer på Star Wars spel-fronten. Nu till krigsfronten. Battlefront 3 har varit i utveckling, men deras utvecklare har gått under. De har fått bytt utvecklare, men det blev inte bättre. Så det har stått still väldigt länge och det finns inget officiellt uttallande om spelet, då spelet inte hunnit blivit annonserat. Senast jag hörde så hamnade spelet tillslut hos Lucasarts. Fast de vill inte vara de som utvecklar spelet. Men, det är inte dött för det då bara för ett tag sen så förnyade Lucasarts rätten till domännamnet starwarsbattlefront3.com satt det är i fortsatt i deras äga 2 år till.

Så intresset finns. Länken går dock tråkigt nog till starwars.com, men det visar väl bara att det stämmer att Lucasarts fortfarande har planer.

Och den starkaste kandidaten för att utveckla spelet är just nu Spark Unlimited, en mindre känd grupp utvecklare som inte har några fantastiska produkter. Men sånt har ju inte hindrat Lucasarts från tidigare samarbeten. De är även lokaliserad inte långt ifrån Lucasarts själva. Och Spark Unlimited har både erfarenhet av skjutar-spel, samt Unreal Engine 3. Hur ser det då annars ut för Spark Unlimited? Jo, nästa år så faller munkaveln av och de får tillåtelse att prata om ett spel de jobbat med sen senast maj månad 2011. Vad kan de redan idag säga?

We are using our experiences to develop a high-profile, popular game property for a major publishing partner. With the public disclosure expected sometime in 2012, we are looking for innovative and creative professionals to bring to life a Triple-A game for an awaiting, highly critical audience. Employing agile techniques (SCRUM) we are developing this product utilizing our experiences with the Unreal engine.

Samtidigt så har de fått frågor om just Lucasarts och Star Wars i deras twitter. De har varit snälla nog att svara, men får som sagt inte säga något.

Det som kan ställa till det är att enligt deras jobb-sökar sida så har de sökt folk med "3rd Person Action/Adventure sequel" bakgrund. Men det kan handla om enskilda delar av spelet, eller att serien förvandlats till tredjepersons-vy istället för förstapersons-vy. Att det istället är en Jedi Academy-titel de gör är något mindre sannolikt. Om ryktet är falskt eller ej får vi inte reda på detta år, men nästa år så är sannolikheten god. Detta är i alla fall det senaste jag hört om Battlefront 3, och med tanke på hur tyst det varit så är man glad för vad som helst som kan få en att hålla hoppet uppe. Tills motsatsen är bevisad så tänker i alla fall jag hålla ett extra öga på Spark Unlimited och deras twitter. För de som undrar vart jag hittade ryktet så är källan denna sida som är för mer fanatiska battlefront3-drömmare.

RSS 2.0