Ryan Vs. Brandon 2

Här var en nyhet jag missat. Jag som verkligen älskade första gången man såg Ryan vs Dorkman. Kom en tvåan på den med. Ettan av Ryan vs Brandon dock var mindre underhållande, men denna senaste kändes vara av hög kvalité. Fantastiskt vad fans kan göra. Mycket varianter av serien jag tydligen missat.


Upprepande oroligheter kring TOR

Aftonbladet kommer igen med nyheter om folk som är skeptiska till mmorpg-spelet The Old Republic. Förra gängen var det en läcka som klagade. Nu är det investerare som klagar och tittar på tidigare titlar som EA släppt. Ungefär som om Bioware och Star Wars är märken som hör till vanligheten. Bioware som fixade oss förra årets kanske mest hyllade och prisbelönade spel Mass Effect 2. Tillsammans med en ovanligt stor hype som gör alla woware och Star Wars-fans faktiskt vet vad det är som kommer.

Att vifta bort TOR är som att säga att man inte gillar det pga grafiken. Visst har nog TOR dragit på sig ordentliga kostnader, men sen är också en succé i närheten av WoW något som ger inkomster och omsättning av pengar i storleken som underhållningsbransen inte är van vid än att se.Det man missar med att se bara en bild är ganska mycket. Som tex den sociala delen av spelet, den klassiska nästan beroendeframkallande förbättringsmöjligheterna, storyn! osv. Senaste TOR-nyheten visar tex grupp-raids.Quesh

Ny planet att besöka i The Old Republic. Ett smågiftigt klot i närheten av Nal Hutta. Där finns en resurs alla vill ha för att tjäna pengar på. Republiken var där först, men behövde hjälp av hutterna och sen tillslut så märkte Sitherna det.

Quesh är nummer....1...2...3... nummer 17. Spelet släpps senare i år och redan en väldig mängd planeter att besöka.


Lego Star Wars 3: TCW till 3DS

Första Star Wars-spelet i 3D kommer nästan på en gång till 3DS, den kommande bärbara konsollen från Nintendo, i princip den första kommersiella produkten med 3D där vi inte behöver 3D glasögon eller tvingas sätta något annat på huvudet. Bedöm själv, eller skaffa till nästan vilken annan konsoll som helst. Spelet ser rätt liknande ut överallt, bara kontrollerna som är skillnaden, förutom 3DS som är den enda versionen med 3D.

Det är en ganska viktig nyhet då Lego Star Wars är en väldigt populär spelserie samtidigt som självklart klossarna i verkligheten är ett måste för nästan varje småbarn. För att bevisa kan vi visa 2010 års mest sålda spel:

De mest sålda spelen i Sverige 2010 (samtliga versioner av varje spel ihopräknade):

1. Call of duty: Black ops

2. Fifa 11

3. Battlefield: Bad company 2

4. World of Warcraft: Cataclysm

5. Starcraft II

6. Call of duty: Modern warfare 2

7. Red dead redemption

8. Fifa 10

9. NHL 11

10. New super Mario bros Wii

11. New super Mario bros

12. The Sims 3

13. Assassin's creed: Brotherhood

14. Gran turismo 5

15. Super Mario galaxy 2

16. Lego Star Wars: The complete saga

17. Lego Harry Potter: Years 1–4

18. Assassin's creed 2

19. Lego Batman

20. Halo: Reach

 

Ett 3 år gammalt Star Wars spel håller sig än kring toppen. Urstarkt om man kollar på vilka titlar den faktikst klår.


Kommande TCW avsnitt

Innan säsong 3 är slut så dyker det flera nämnvärda gästskådespelare. Först och främst har vi Liam Neeson som i Episod 1 spelade Qui Gon Jinn,den vise Jedi Mästaren som tränade Obi Wan Kenobi. Och det är just så han även dyker upp, fast som en vision.

Fler gästskådespelare som dyker upp är Sam Witwer och Adrienne Wilkinson som annars bara medverkat i Star Wars-spelet The Force Unleahed där Sam var självaste Starkiller och Adrienne spelar den fallne Jedi lärlingen Maris Brood. De kommer i TCW dock inte spela dessa karaktärer, utan dyker upp i serien som mindre häftigare karaktärer.

Vill ni diskutera serien så besök gärna vårat forum där TCW är ett populärt ämne.

Natalie Portman vinner pris

Skådespelaren Natalie Portman vann nyligen ett Golden Globe pris för bästa kvinnliga skådespelare för sin insats i Black Swan. Hon vann samma pris för några år sen med Closer. Hon har alltså tagit sig en bit sen hon spelade Padmé Amidala i Star Wars-sagan. Just 2011 så kommer man få många chanser att se henne på bioduken. Personligen har hon lika mycket pågång. Hon planerar giftemål och väntar barn.

September månad blev 27 septemberSvenskt release-datum "kan" skilja sig. Något nytt om boxen är att det inte följer med en digital version som man kan ha på datorn eller annan bärbar media. Tidigare nyhet om boxen läser ni här.

Yoda eller Dooku som din mästare?

Snart visas den sista delen av Savage Opress trilogin. The Clone Wars "Witches Of The Mist" visar hur en Sith kan tränas upp. Det märks dock vilken Dooku hade som lärare tidigare i livet. Men Palpatine har tydligen haft en påverkan han med. Bedöm själv. Yodas kloka ord eller Sith-blixtar som motivation för fortsatta studier?


Blu-ray-boxen släpps september i år

Detaljer finns på huvudsidan. Här får ni nöja er med trailern.


Söndagsrea på Steam

Liten nyhet, stora pengar.

Det krävs kreditkort och erbjudande gäller bara idag. Inte första gången Steam är så här snälla. Vilka spel gäller det? Jo dessa:

Star Wars Republic Commando™
Star Wars Jedi Knight: Jedi Academy
Star Wars Jedi Knight II: Jedi Outcast
Star Wars Battlefront® II
Star Wars Galaxies™: The Complete Online Adventures
Star Wars Starfighter™
Star Wars: Knights of the Old Republic
Star Wars Jedi Knight: Dark Forces II
Star Wars Jedi Knight: Mysteries of the Sith
Star Wars: Dark Forces
Star Wars The Clone Wars: Republic Heroes
Star Wars The Force Unleashed: Ultimate Sith Edition
Star Wars® Empire at War™: Gold Pack

Kostnad: 45€ eller ca 450 svenska kronor. Spring in i affärerna om du vill, först så finns sällan alla dessa spel, för det andra lär du omöjligen kunna köpa alla dessa för under en totalkostnad på 1300kr (svårt att hitta spelerbjudande för under 100kr/spel). Galaxies har en månadskostnad och ett spel är en expansion, men flera av dessa erbjudande innehåller också alla expansioner till orginalspelet, så ja, här kan du tjäna snabba pengar om du vet att du nån dag vill äga alla dessa titlar. Har du nästan redan alla spel här, kolla då vad den enskilda titeln kostar. Det är digitalnerladdning det handlar om, du får spelet på datorn, ingen skiva eller förpackning och du måste ha Steam.

Snabblänk till erbjudandet.

God Jul och Gott nytt år i efterskott

2010 har gått och 2011 är här.


Star Wars fick sig ett medelår med många nyheter men utan att större saker skedde. Lite spel, lite böcker, lite serietidningar, lite serier på tv osv. Celebation V var väl kanske det största som hände enligt mig. Köpte The Clone Wars Säsong 2 på blu ray och såg halva säsong 3. Att bloggen följde huvudsidan StarWars.se och fick en ny grafiskdesign och layout kan nog också ses som stort för svenska sw-fans.


Större mer allmänna nyheter är väl att Star Wars kommer i 3D och kommer att visas på bio. Det är ganska stort. Och alla filmer i bästa high definition-format i form av en blu ray box är något vi alla ser fram emot. Revange of the Sith år 2005 var ju långt långt ifrån det sista vi såg av George Lucas mästerverk.


2011 lär bjuda redan andra veckan i januari en härlig start med framträdandet av en mörk trilogi kring den nya karaktären Savage Opress i säsong 3 av TCW. Start redan den 7:e januari.


Tidigt detta år släpps även Lego Star Wars 3:TCW till de flesta konsollerna om inga ytterligare förseningar kommer.


Och när vi ändå snackar spel. Star Wars: The Old Republic, det gigantiska mmo-projektet lett av rollspelsmästarna Bioware ska släppas detta år om Kraften är med oss. Bara till PC, med månadskostnad, utspelar sig några tusen år före händelserna i filmerna, en tid med mängder med Sither och Jedis och är nästan oändligt stort för den ovane spelaren.


Mer har jag tyvärr inte att berätta. Har varit upptagen med lite annat så jag är inte allt för informerad över vad som kommer, vad jag faktiskt bör förvänta mig detta år, förhoppningsvis kommer det en del oväntade överraskningar.


RSS 2.0