Datum för TCW Säsong 3 på blu ray och dvd

18 oktober släpps säsong 3 av The Clone Wars för hemmabruk, i USA. Lär bli lika för Sverige.Personligen var starten på säsongen alldeles för seg. I princip hela första halvan av säsongen kändes tråkig. Men den andra halvan var istället ovanligt bra. Och av de 66 avsnitt som hittills finns av TCW så innehöll säsong 3 det bästa avsnittet enligt mig, som var avslutet på Savage Opress-trilogin. Glöm att namnet hans sög, han är ändå alldeles för badass för att egentligen kunna vara med i en serie som går på Cartoon Network.

Ny förlängd trailer av TCW säsong 4


TOR: Tatooine gameplay

Tack till Imaginarium för tipset.

TOR: Intervju samt en trooper-video

Tags: GameTrailers.com, E3 2011: Fluid Raids Interview, PC Games, PlayStation 3, Xbox 360
TOR: Tundra Invasion Trailer

Ibland vill man vara riktigt många och göra nånting stort i spelet. Möjligheten finns i The Old Republic.

Tags: GameTrailers.com, E3 2011: Tundra Invasion Trailer (Stream), PC Games, PlayStation 3, Xbox 360


SWTOR samlar sina största trailers på en plats

En sak i mängden som hänt under E3 är att på swtor.com så har de nu på sidan ett område som heter "Setting" där de tar upp när i tiden saker och ting utspelar sig. Just nu var det viktigast att ta upp just deras 3st väldigt maffiga cgi-trailers som alla imponerat. Det många inte förstår är ju att den första trailern utspelar sig närmast själva spelets handling, medan den senaste trailern som släpptes igår, faktiskt utspelar sig längre ifrån.
Man kan säga lite att de följer Sith Lorden Darth Malgus som framträder i alla tre. I den senaste, den kallad Return, såg vi hur han förlorade sin mästare även om han ganska övertygande visade att han inte längre saknar hans vägledning. I Hope-trailern får vi se en av Malgus bittra förluster mot den förmodligen starkaste Jedi vid den tidpunkten. Malgus får bära respirator efter den händelsen som vi får se i Deceived-trailern. Dock är det ju inget som hindrat hans hat och målmedvetenhet.
Något mer som är att vänta under E3 kommande dagarna är att Bioware visar upp Tatooine, snackar om fordon i spelet, raids,flashpoints och mer. Dock har de varit väldigt tydlig att de inte tänker avslöja när spelet kommer i butik. De vet såklart inte själva heller, det är det som är problemet, det är så osäkert att de inte ens kan göra en duktig gissning.

Razer gör TOR-prylar

Väljer du Republiken eller står du på Sith Imperiets sida?


Nu gäller valet inte bara i spelet, utan även hur ditt dator-näste ser ut när du spelar. Tangentbord, mus, headset, allt i riktigt TOR-anda. Själv går jag mest efter funktion, men funkar sakerna och inte kostar allt för mycket så är det väl fullt möjligt att det blir ett köp. Har ju en rätt sliten mus som sett sina bästa år. Kanske kanske. Razer brukar ju stå för riktigta proffsgrejor oftast och mitt Razer Lycosa tangentbord är ju bara så härligt.
Uppdatering av inlägget: Hänger man på starwars.com hade man fått reda på ännu mer om sakerna. Riktigt tunga prylar med multi-touch lcd skärm på tangentbordet, mus med totalt 17 programmerbara knappar, headset med 5.1 ljud osv. Tyvärr är priserna också i högsta klassen.

The Old Republic: Return cgi-trailer

Första cgi-trailern var super, andra lika så. Och tredje. Ja den bröt inte på trenden.

Ny Star Wars Kinect trailer

Tags: GameTrailers.com, E3 2011: Trailer, PC Games, PlayStation 3, Xbox 360


Gamespots förhandstitt på TOR

Hittade en liten sevärd film inför E3.

Lucasarts innan E3

Lucasarts är ju de som har hand om de officiella Star Wars-spelen som släpps på världsmarknaden. Att de varit tyst länge nu har oroat. Men på E3 tänker det inte bara skrikas mmorpg genom Biowares The Old Republic. Lucasarts kommer flasha med sitt namn tillsammans med TOR, men deras andra spel Star Wars Kinect som de själva står för, vill också försöka samla på sig mer uppmärsksamhet under veckan. De tänker "försöka" agera flaggskepp åt Microsofts rörelsekänsliga Kinect till spelkonsolen Xbox 360. Om de klarar av den uppgiften är inte det enklaste efter förra årets lilla fiasko då det finns en video som visar hur en spelare följer rörelsen på skärmen, alltså inte tvärtom som det ska vara. Det handlade alltså om en förinspelad uppvisning då de inte optimerat spelet tillräckligt för att kunna imponeras på alla live. En skämmig tabbe då det de faktiskt inte visade något annat från spelet. I år blir det annorlunda. Jämfört med Sony och Nintendo så har Microsoft inte imponerat särskilt senaste tiden förutom just försäljningen av Kinect. Stortitlar till kontrollen som fullt ut använder den, har det varit magert av. Kan Lucasarts rädda året för dem?

Förutom Star Wars Kinect och The Old Republic så finns det faktiskt inget annat Star Wars-spel på tapeten. Och detta trots att båda spelen kan släppas redan denna år. Det är tyvärr låg sannolikhet att något helt nytt dyker upp på E3. Jag har bara hört önsketänkande, men aldrig något konkret. Ska det släppas minst 1 Star Wars spel under 2012 lär det börja marknadsföras redan nu (för så har det alltid sett ut med Star Wars spel tidigare, man brukar få reda på det något år innan). TOR kommer till PC, Kinect till 360. Håll tummarna hårt att även andra konsoller får något att vänta på efter E3. Det vore riktigt nice med ytterligare ett Star Wars spel.

TOR innan E3 2011

Nästa vecka smäller det. E3 drar igång och förmodligen redan under måndagen lär den tredje cinematiska trailern av The Old Republic läggas upp på nätet. Ska vi tro på trenden så kan den inte bli något annat än storslagen. Okej att allt överraskningsmoment är över, men Bioware och deras sammarbete med Blur-studios som gör cgi-filmerna är ju så underbara de bara kan bli.Förutom att TOR lär ta mycket plats på E3 och många som är där ska få testa spela delar av spelet på plats, så kommer det komma en del ny information som tex ett nytt warzone. Något nytt om release-datum för spelet är det dock tyst om. Men det går att hoppas. Natten mot tisdag tror jag är rätt tidpunkt att sitta uppe vid om man vill vara bland de första att se den nya cinematiska trailern. Kanske sent på måndagkvällen om vi har lite tur.


Annat nytt på TOR-fronten är att underklasserna i spelet har fått en uppfräshning på swtor.com . Gött för dem som inte bestämt sig än vad de ska börja med då man får lite extra inblick på några av detaljerna.

Och de som hungrar efter TOR-tidningar behöver inte vänta längre. Del 1 av 5 av The Lost Suns går nu att köpa. Till skillnad från de 2 tidigare serierna så finns det ingen gratis-version på nätet denna gång. Förhoppningsvis också följt av lite högre kvalité.


50 timmar av serien klar

Det kommer direkt från George Lucas och tyvärr är det vissa som missförstår honom. De tror vi kan vara riktigt nära innan live-action serien om Star Wars har release. Så är det dock inte. Det är manus för ca 50 timmar som är färdig. Som Lucas säger så är det tekniska hinder som stoppar det hela pga att det han vill skapa, kostar alldeles för mycket med dagens teknik. Han är inte utan visioner den mannen.

Så när kan vi väntas se serien? Den har faktiskt varit på diskussionsbordet i många år. Sen strax efter Episode 3 släpptes. Inga scener har gjorts, inga roller blivit satta. Det finns grymt mycket kvar att göra alltså förutom att utveckla tekniken. 2-3 år till med väntan skulle jag personligen sätta som minimum innan vi får se skymten av denna serien. Just nu är det mesta fokus på The Clone Wars serien som ska gå några säsonger till, samt blu-ray boxen (som snart kommer) och såklart Star Wars i 3D som börjar komma nästa år.

Samma nyhet fast på Aftonbladet.

RSS 2.0