The Old Republic släpps den 22:e december

Ett av de tyngsta släppdatum någonsin, typ. Kanske inte, men det är riktigt många som under flera år nu väntat på att få veta när spelet planerats att komma ut i butik. Nu är det officiellt, inga fler gissningar.

Den 22 december 2011 kommer spelet, om ingen försening förstör allt, vilket är ganska vanligt för spel.Artiklar: Aftonbladet, SWTOR, StarWars.se

Tung TOR-nyhet om kompanjonerSvårt att inte gilla kompanjoner i spelet. Vi har redan fått reda på en del, men denna gång går de lite djupare om kompanjonerna som finns i spelet, vad de kan göra osv. Finns både en detaljerad video och en mer text-baserad nyhet.

Förutom det så har även Bioware meddelat att nästa fas om Guilderna har dragit igång. Nu när många redan har skapat sina guilder (det är redan 65000 guilder registrerade) så är det äntligen dags att börja knyta kontakter mellan guilder, satt när spelet släpps, så ökar sannolikheten att man hamnar på en server där sina kompis, eller fiende guilder hamnar på.

Steam-rea på Star Wars spel

För de som inte har problem med att köpa hem spel genom nätet har Steam ett hett helg-exklusivt erbjudade. Deras stora Star Wars-paket med massor av Star Wars-spel har fått halverat pris. 45 euro är strax över 400 svenska kronor.

Paketet innehåller hela 13 spel, inklusive det 1 år gamla The Force Unleashed 2, samt TFU1 med expansioner. Mer prisvärda titlar som kan nämnas är Battlefront 2, Republic Commando, Knights of the Old Republic och Empire at War+exp.

Erbjudandet finns här och enda nackdelen för många är väl krav på kreditkort. Risk finns det alltid, men Steam är marknadsledande inom digitala spel-köp och har en väldigt dominant ställning tack vare det stora utbudet och att de tidigt erbjöd dessa former av tjänster.


Lucasarts fortsätter leta efter nytt folk

Lucasarts har fixat Unreal Engine 3 för sina framtida spel, de har återanställt Tim Longo, de har sökt folk som är duktigt inom open world rpg och nu vill de gärna ha någon som kan något om flygsimulatorer. En ganska bred samling områden och jag har nästan svårt att tro att det bara finns ett enda spel Lucasarts har i görningen. De kanske satsar offensivt och gör 2 vitt skilda spel, med olika målgrupper och ambitioner. Eller så handlar det om 1 spel.

Med tanke på att det senast nu handlar om flygsimulatorer så går rykterna kring X-Wing serien. Vem vill inte ha det? Re-make i HD eller helt nytt, sak samma. Med tanke på att Battlefront 2 innehöll rymdstrider så kanske Battlefront 3 är en lika het kandidat. Tidigare rykten har exempelvis varit Republic Commando 2, ett Indiana Jones-spel men också en fortsättning på The Force Unleashed 3. Det finns väldigt mycket de kan göra. Själv hoppas jag mest på ett Jedi Knight spel, men troligast är väl ändå att de sitter med Battlefront 3 med tanke på Unreal Engine 3 grafikmotorn och hur sinnesjukt stor fps-marknaden har växt senaste åren.Boxen är här

Idag finns den kompletta boxen äntligen ute i affärerna. Blu-ray i bästa kvalité, närmare 13 timmar film och över 40 timmar extramaterial fördelat på 9 blu-ray skivor.


SW: TOR :Smuggler Character Progression Trailer

En sen TOR-nyhet för veckan. För ovanlighetens skull 3 i antalet för en enda fredag och det väger ju upp lätt. Först visade de upp vad de gjorde på PAX, sen diskuterades det om alla berättelser runt omkring TOR, fast som är utanför spelet. För innan 2011 är slut så har vi 3 böcker knytna till spelet, precis som 3 mindre tidnings-serier. Slutligen så lade de upp en trailer om smugglar-klassen. En smugglar som helt klart kan ge vilken standard Sith en svår match. Som vanligt så hör ni Two Steps from Hells pampiga musik i bakgrunden.


Elgiganten reklam

Elgiganten gillar Star Wars. Vi med.


En vecka kvar till boxen

En vecka kvar till den kompletta Star Wars-boxen. Det mest självklara köpet, den mest bokade filmen någonsin. Se till att få den du med, den 12 september är det som gäller här i Sverige.

Mitt egna första Star Wars äventyr började med Episode 1. Som liten var det Darth Maul som fångade ens intresse.Information om boxen finns på starwars.se

RSS 2.0