Star Wars: First Assault är registrerat

Lucasarts, de som just nu är i full färd att skapa grafikmonstret 1313, registrerade i slutet på förra veckan namnet Star Wars: First Assault, i första hand som spel, men också mycket runt-omkringprodukter.

Om det är ett battlefront liknande spel eller ej går inte att avläsa, eller om det är ett nytt kinect-spel. Hade det dock varit ett tcw-spel hade man nog sett det i namnet, så lite betryggande är det i alla fall.
Senast när de avslöjade 1313 på E3 så hade namnets redan avslöjats på liknande registrerings-sätt, så förhoppningsvis vet vi mer snart.
 
 
Källa från eurogamer.

The Clone Wars säsong 5: 3min lång trailer

Ska vi testa på ett långt namn? Star Wars Celebration VI: The Clone Wars: Season 5 trailer
 

Med knappt en månad kvar innan säsong 5 drar igång i USA så är det äntligen dags igen för en tung trailer, som klart visar hur mycket serien har utvecklats. Producenterna har blivit modigare och serien har blivit klart mörkare, den har accepterat att det finns en vuxen publik som troget följer serien.
Trailern avslöjar mycket:
- Darth Maul vill hämnas.
- Mandalore drabbas av inbördeskrig då Maul, Death Watch och Black Sun samarbetar
- Onderon från Tales of the Jedi-serien visas upp, där Anakin fått i uppdrag att träna rebeller.
- Anakin upptäcker en man i Padme´s lägenhet. Och blir grymt arg.
- Asajj Ventress byter look.
- Republic Commandos i action!
- Scener visas från nivå 1313 av Coruscant, direkt från kommande spelet Star Wars 1313.
- Darth Sidious vill följa Sithernas Rule of Two, alltså måste någon dö. Sidious lösning är blixtar.
 
 
 
 
 
Den exklusiva trailer dök först upp på EW, med även andra textade nyheter.
Tack till Darth Robin på starwars-forumet för länkarna.

Knights of the Old Republic 2, äntligen på Steam

Kotor 1 gick att köpa på Steam för några år sen. Idag så dök även uppföljaren upp på den mest framgångsrika inom spel-nedladdning: Steam.

Just nu är priset på 10 euro. Hundralappen i svenska kronor. Själv såg jag spelet i butik senast idag för 250kr, vilket jag inte tror är så udda. Köper man dock genom någon annan internet-sida och beställer hem så är priset strax över 100kr det med, för en fysisk kopia. Finns dock fördelar med Steam då man slipper ta med sig skivorna, tex till sin bärbara dator, under resa. Kotor 2 är en underbar singelplayer upplevelse.

Köp spelet här, enkelt och säkert genom Steam.
 
 
Bild från mitt egna spelande, för 6 år sen. Min karaktär med de svårhittade orange och silver-färgade ljussablar, en i var hand, medan min jedi-kompanjon kör Darth Maul-style fast i blå. Fattas bara ytterligare en jedi med en gul shoto ljussabel (kort ljussabel) i ena handen och en lila ljussabel i andra, för det hade varit möjligt, om det inte vore så att vid tidpunkten där jag tog bilden så kan man inte välja kompanjoner exakt som man vill.
 
Spelet var så bra att jag gjorde min första spelrecension någonsin där jag analysera det. Idag skrattar man hur dåligt man skrev, men man får väl ha respekt för att man lärt sig en del under de 6 år sen man gjorde recensionen. Läs recension på spelet här.
 
I efterhand kan man väl nämna att man lirat igenom spelet över 10 gånger, kanske 20, á 30 timmar per omgång. Lätt över 500 speltimmar totalt. Spelade senast för 2 månader sen, på farsans bärbara, då jag inte hade någon egen dator just då. Sätter plus och minus på spelet nedanför:
+ Djupa och härliga karaktärer
+ Friheten med uppdragen man får
+ Valmöjligheterna med dialogerna
+ Utbilda ditt egna Jedi eller Sith-team
+ Craftingsystemet och dess inverkan på ljussabeln
+ Mycket att upptäcka
- Grafiken var samma som ettan
- Inte lika stark huvudstory som föregångaren
- Början är riktigt seg
- Kort utvecklingstid gör att flera delar känns ofärdiga
 
Hade Lucasarts inte pressat utvecklarna Obsidian att släppa spelet så tidigt, så är jag övertygad om att vi idag enat hade kunna säga att tvåan var bättre än ettan. Men, idag är ettan klassikern, medan tvåan blev det ofärdiga spelet. Knights of the old Republic 2: The Sith Lords, är dock min favorit, bland alla Star Wars-spel. Samt på med min begränsade rpg-samling, så ligger den i toppen där med, fast utan att överträffa Mass Effect 1.

The Old Republic blir utan månadskostnad

Ett massivt online spel satsar på att bli gratis istället. Jo, rykten fanns och nu är det sant. 8 klasser, alltså alla klasser, blir gratis att spela ända vägen upp till lvl 50 och det får ta hur lång tid som helst, då man behöver inte alls känna sig stressad av någon månadskostnad, för den är 100% frivillig. Vill man betala, så får man, annars inte. Självklart får man bonusar som gör spelet enklare och roligare om man fyller ut Bioware/EA kassa lite grann.

Läs mer om nyheten här: starwars.se eller här från swtor.com
 
Personligen känns det som enda vägen att gå. Gratis är nog framtiden, så lika bra att hoppa på i tid när det ändå är omöjligt att nå World of Warcrafts nivåer med månadskostnad. TOR försökte och misslyckades precis som många andra. Men de gick ju inte all-in i matchen utan försöker nu istället med andra kort.

RSS 2.0