Lucasarts laddar inför nånting

Senaste interna projektet Lucasarts gjort var deras The Force Unleashed 2 samt dlc:et som kom strax efter. Spelet släpptes i slutet av oktober förra och sen dess har det gått många långa månader utan att vi vet vad produktionsteamet sysslar med riktigt. Det vi vet är detta:

Kinect till Xbox 360 kommer få ett exklusivt spel. Det har vi sett genom en trailer från förra sommaren. Sen dess har vi dock inte fått reda på någon hård fakta om det spelet.

Mer än så vet vi inte. Lego SW 3 släpptes nyligen och där var Lucasarts bara "till hjälp" när det behövdes. The Old Republic ligger nu helt i Bioware och EAs händer så där har inte Lucasarts något team med folk som spenderar tid. Så läget är alltså nu att det verkar som om allt folk är uppbundet i Kinect-spelet. Men det är högst osannolikt med tanke på oproduktiva de varit på den fronten.Det som hänt internt hos Lucasarts senaste tiden är att de fått förstärkning genom Tim Longo som tidigare varit med delaktig i utvecklingen av Republic Commando, Starfighter och Jedi Starfighter. För några dagar sen så köpte Lucasarts licens att få använda Unreal Engine 3, en väldigt robust och välanvänd grafikmotor som figurerat i många stortitlar. Unreal Engine 2 användes tex till Republic Commando, ett av de snyggare Star Wars-spelen som gjorts vid den tiden. Unreal Engine 3 har funnits ett tag men har många gånger genomgått stora förbättringar för att användas som verktyg för att skapa bland de snyggaste spelen på marknaden.

Så vi har 2 små tecken på att de kanske sitter och klåpar på Republic Commando 2. Det är mångas önskemål men det finns inget riktigt rykte än vad som sker i det dolda. The Force Unleashed 3, flygsimulator, battlefront 3, star wars - rpg eller ett nytt jedi knight spel kan lika gärna vara det kommande Star Wars-spelet. TFU3 eller fps-spel är min starkaste gissning. Kanske vågar de avslöja något under E3 i juni. Man får hoppas. Med The Old Republic och Star Wars Blu-ray boxen som släpps i sista halvan av detta år så lär uppmärksamheten på kommande Star Wars-titlar vara extra stor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0