Nytt Rogue Squadron kanske till Wii

Fick lite överraskande nyheter genom wookieepedia. De nämnde där att ett nytt Rogue Squadron har i all hemlighet utvecklats av Factor 5 "utvecklarna av de tidigare spelen" som fått mycket beröm och ses av flera som bland de bästa spelen med Star Wars titel framför sig.

Bild från tidigare spel


Det tråkiga med nyheten är att denna information kom fram när utvecklarna skickat in sina konkurspapper då de gått mycket pengar i back. Många anställda som inte fått lön etc. Grädden på allt är att de blivit anmälda när de skickat över allt utvecklingsarbetet till ett annat företag "White Harvest", som råkar också faktiskt bestå av samma arbetare som Factor 5. Med allt detta trubbel är det inte 100% säkert att vi får se nästa Robue Squadron inom den närmsta framtiden, men det går iallafall att hoppas.

Republic Heroes småklipp

Skrev nyligen en nyhet på sw.se om dessa små filmer. En försmak här:Resten får ni läsa på huvudsidan.

Rent personligen gillar jag inte barnspel. Deras formel är nog: Titeln innehåller Star Wars+väldigt låg produktionskostnad=pengar pengar pengar.

Spelet verkar va fult nog att det kunnat gjorts för 4 år sen utan problem, samt att de unika nyheterna är förmodligen lika med noll. Mina förväntningar är lika höga. TOR däremot är ett spel att se fram emot.

Star Wars: Invasion förhandstitt

Det finns en Star Wars bokserie på ca 20 böcker som utspelar sig 25 år efter filmerna och som handlar om ett nytt hot mot våra hjältar. När Imperiet har förhandlat om fred och Rebellerna sen ett tag sen blivit New Republic så kommer det ett nytt okänt hot från utanför galaxens gränser. Ett massivt och förödande krig startar och ganska många dör, även av våra hjältar.
Nu har denna serie också blivit serietidning. Ger er en förhandstitt hur det kommer se ut.Mer går att se här http://www.starwars.com/invasion/index.html?page=1

Intervju från E3

Hittade en intervju från E3-mässan. Snackas om The Old Republic såklart. En del ingame material finns med.
Video Game - E3 2009 - E3 '09 Live

Senaste om Star Wars böcker

Den senaste bok-serien som släppts och håller på att släppas är "Fate of the Jedi". För de ovana kanske det är shockande när man säger att denna serie utspelar sig 43 år efter filmerna. Att det faktiskt inte är så konstigt beror på att under dessa 43 så finns det finns det över 60 andra böcker som berättar vad som har hänt. Så det är liksom nästan smockfullt med saker de flesta av er har missat.

Men i alla fall. Den kommande serien har redan släppt 1 av de 9 planerade böckerna. Nästa släpps nu i slutet på juni och den tredje ska komma i augusti. Nedanför finns det bilder på framsidan av de 3 första böckerna.


SW:TOR Smugglar klassen

Star Wars: The Old Republic som jag nämnde tidigare är ett massivt rollspel som endast kommer kunna köras online. Bioware som utvecklar spelet kan ses som en av få som verkligen har en chans att utmana det superpopulära World of Warcraft. Dettta pga av det faktum folk känner sig bekant vid Star Wars, att varje klass man kan vara i spelet har en unik handling som gör att man får uppleva helt skiljda saker jämfört med alla andra klasser, samt att varje NPC (non-playable-character) har egen röst. Och Bioware är ju kända för att göra sina spel riktigt ordentliga och inte bara massa slavshavs.

Senaste nyheten från dem är spelarklassen Smuggler som ger folk möjlighet att få upptäcka Han Solos typ av karriär, även om detta spel råkar utspela sig 4000 år innan hans tid.


Star Wars. Serietidningar ute nu

Förut kom det ut massor med Star Wars i serietidningsformat på svenska. Tills 2002. Då kom bara 2st ut. Nästa år samma sak. Sen inte nånting 2004. 2005 lyckades de dock ge ut 2st nummer. Sen blev det dött, år efter år. Inte nånting trycktes. Tills 2009.
Clone Wars, den animerade serien som visades på Cartoon Network gör allt för att locka nya unga Star Wars-fans. Så även tidningar börjades tryckas. Hittils i år har 4st getts ut och fler är påväg.

Bilder här nedanför. Senaste är längst ner. Finns förhoppningsvis i en butik nära dig.För den oerfarne så ska det nämnas att det här inte är det enda Star Wars det finns i tidningsformat. Det finns faktiskt massor och som ges ut ofta. Men det är endast saker du kan beställa hem genom nätet då allt är på engelska. Dessa tidningar ovan ges dock ut på svenska, och i svenska butiker runt om i landet.

Star Wars: The Old Republic

Här är nog spelet som kommer generera mest nyheter närmsta året på denna blogg. Bioware utvecklar nästa stora mmorpg som bara måste bli en WoW-dödare. Trailern de släppte på E3 förra vecka visar ambitionerna även om det inte är ingame material.


Andra inlägget om bloggen

Snabbt inser man att trots att man la ner tid på första inlägget så missade man en del.

Mer jag tycker är bra och snabbt vilja nämna är bloggen vill rent designmässigt ut likna modersidan starwars.se för de som inte redan lagt märke till det.

Jag själv är den som går under mitt internet alias Wilfer88 och är moderator/admin på forumet som starwars.se har. Erkänner att den första starwars-sidan man bevakade var starwars.nu, men jag bedrev aldrig någon tid på forumet där, och nu när sidan ganska ologiskt la ner efter att Episode 3 kommit på bio så finns det ju i princip bara StarWars.se där man får sina nyheter på svenska (det finns andra, men knappast i motsvarande storlek).

I menyn till höger om alla blogginlägg finns nu också massa matnyttiga starwars-sidor man kan besöka. Besöker dom själv i princip varje dag. Så stort är mitt intresse.

Välkommen till den nya Star Wars bloggen!

Hej och välkommna alla läsare.

Det är så att det finns en bra sida på nätet som heter http://www.starwars.se/ . Det är den klart största och aktivaste sidan på nätet som skriver om ämnet Star Wars och ger ut allt på enkel svenska.


Star Wars är ju något alla känner till och myten idag är att ämnet är dött nu när alla 6 episoder har gått på bio för längesen. Men enligt mig själv och andra mer insatta så går det ju inte att bli mer fel än så. Ett exempel. StarWars.se där jag själv skriver lite nyheter till då och då (spelrelaterade sådana) är en sida som på senare år bara blir aktivare och aktivare. Det händer helt enkelt saker hela tiden trots att det inte ligger någon ny Star Wars episod i produktion. Det skapas dock nytt Star Wars material på alla fronter. Data/tv-spel, serietidningar, böcker, sällskapsspel, leksaker, lego och mer. Även tv-serier skapas och som ni märke förra året även sånt som hamnar på bio.

Det är dock svårt att hålla reda på allt som händer och när det är så utstpritt med nyheter på olika siter och på engelska så måste det ju vara störtskönt att få allt sammanfattat på svenska. Så är idén med StarWars.se och även med denna blogg.

Att jag inte nöjt mig med bara att skriva på StarWars.se beror inte på att jag blivit avskedad som medarbetare där, eller ogillar sidan. Anledningarna är mer att bloggosfären är stor. Det är väldigt många som bloggar och gör det dagligen. Här finns alltså en "marknad" där man kan nå till till folk. Den vill jag nå. Detta med mer personliga, snabba och fler nyheter än vad som görs på StarWars.se. Det som kan ta över 1 timme att producera på StarWars.se kan man fixa lätt på under 30min med ett blogginlägg. Man behöver inte sitta och formulera sig neutralt och tråkig som nyheter oftast är, utan här går det att vara mer personlig och bara skriva på. Som skribent så hjälper det en att skapa ännu mer än tidigare och på så vis får också läsaren som bonus fler nyheter och förhoppningsvis trevligare läsning än förr. Det är i alla fall mitt mål. Att nå ut till fler och med mer innehåll trots att nyheternas storlek blir mindre.

Annat viktigt jag kanske ska nämna nu i början är att fokus kommer att ligga på de Star Wars-spel som redan finns och kommer. Jag anser mig ha stenkoll på allt som rör starwars-spel och kommer alltid göra mitt främsta att ge er dessa nyhet så fort de dyker upp någonstans på nätet. Samtidigt som ni får massa nya nyheter så kommer jag även roa mig med gamla flashbacks och snacka Star Wars spel som redan har släppts för länge sedan. För jag gillar verkligen att lira gamla klassiker. Nostalgin är stor. Men självklart kommer jag även ge er de största nyheterna gällande Star Wars i allmänhet. Jag vill ju nå ut till alla er som gillade vad ni såg på bion,vhs eller dvd eller hur ni nu upptäckte Star Wars första gången. Sen kan bloggen också vara intressanta för de som gillar spela datorspel i allmänhet men är osäker att på att skaffa Star Wars spel, för er kommer jag garanterat att göra allt jag kan för att tunna ut era plånböcker.

Så var första inlägget klart. Inget mer från mig just nu. Blir dock garanterat många nyheter framöver.
May the Force be with you all.

RSS 2.0