Senaste om Battlefront 3 (rykte)

Nej, det har inte kommit något spännande nytt om spelet som inte är annonserat. The Old Republic släpps om några veckor, Kinect Star Wars kommer om några månader. Lucasarts sägs ha 2 titlar under utveckling som ingen vet något säkert om. De har fixat Unreal Engine 3 och börjat nyanställa sen en tid tillbaks.

Det är vad som händer på Star Wars spel-fronten. Nu till krigsfronten. Battlefront 3 har varit i utveckling, men deras utvecklare har gått under. De har fått bytt utvecklare, men det blev inte bättre. Så det har stått still väldigt länge och det finns inget officiellt uttallande om spelet, då spelet inte hunnit blivit annonserat. Senast jag hörde så hamnade spelet tillslut hos Lucasarts. Fast de vill inte vara de som utvecklar spelet. Men, det är inte dött för det då bara för ett tag sen så förnyade Lucasarts rätten till domännamnet starwarsbattlefront3.com satt det är i fortsatt i deras äga 2 år till.

Så intresset finns. Länken går dock tråkigt nog till starwars.com, men det visar väl bara att det stämmer att Lucasarts fortfarande har planer.

Och den starkaste kandidaten för att utveckla spelet är just nu Spark Unlimited, en mindre känd grupp utvecklare som inte har några fantastiska produkter. Men sånt har ju inte hindrat Lucasarts från tidigare samarbeten. De är även lokaliserad inte långt ifrån Lucasarts själva. Och Spark Unlimited har både erfarenhet av skjutar-spel, samt Unreal Engine 3. Hur ser det då annars ut för Spark Unlimited? Jo, nästa år så faller munkaveln av och de får tillåtelse att prata om ett spel de jobbat med sen senast maj månad 2011. Vad kan de redan idag säga?

We are using our experiences to develop a high-profile, popular game property for a major publishing partner. With the public disclosure expected sometime in 2012, we are looking for innovative and creative professionals to bring to life a Triple-A game for an awaiting, highly critical audience. Employing agile techniques (SCRUM) we are developing this product utilizing our experiences with the Unreal engine.

Samtidigt så har de fått frågor om just Lucasarts och Star Wars i deras twitter. De har varit snälla nog att svara, men får som sagt inte säga något.

Det som kan ställa till det är att enligt deras jobb-sökar sida så har de sökt folk med "3rd Person Action/Adventure sequel" bakgrund. Men det kan handla om enskilda delar av spelet, eller att serien förvandlats till tredjepersons-vy istället för förstapersons-vy. Att det istället är en Jedi Academy-titel de gör är något mindre sannolikt. Om ryktet är falskt eller ej får vi inte reda på detta år, men nästa år så är sannolikheten god. Detta är i alla fall det senaste jag hört om Battlefront 3, och med tanke på hur tyst det varit så är man glad för vad som helst som kan få en att hålla hoppet uppe. Tills motsatsen är bevisad så tänker i alla fall jag hålla ett extra öga på Spark Unlimited och deras twitter. För de som undrar vart jag hittade ryktet så är källan denna sida som är för mer fanatiska battlefront3-drömmare.
Trackback
RSS 2.0